NASTAVAK SUĐENJA KLANU VELJE NEVOLJE Odbrana tvrdi "Skaj je mrtav"
Alo.rs/J. O.

Suđenje je krenulo ispočetka zbog promene predsednice sudskog veća, odnosno jer je Vinka Beraha Nikićević koja je ranije bila predsednica veća otišla u penziju

U Specijalnom sudu u Beogradu danas bi uvodnim izlaganjem advokata trebalo da se nastavi suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koje je počelo ispočetka u ponedeljak.

Belivuk i Miljković mleli žrtve, a sad se prave ludi! "Na pitanja tužilaštva odgovaraću tek kad mi dostave nalaze obdukcije tih navodno nestalih"!

Na prethodnom suđenju tužilac je pročitao optužnicu i izneo uvodna izlaganja, dok su optuženi kratko negirali krivicu.

Optužbe su negirali svi sem trojice okrviljenih - saradnika koji su priznali izvršenje svih krivičnih dela koja su im optužnicom stavljena na teret.

Branilac: Skaj je mrtav, svedoci lažu, nema nijednog dokaza

Advokat Dejan Lazarević, branilac većine optuženih pripadnika kriminalne grupe Veljka Belivuka, ponovo je danas pred Specijalnim sudom tražio da se Nikoli Spasojeviću, Bojanu Hrvatinu i Srđanu Laliću ukine status saradnika okrivljenog.

Kako je naveo, sva trojica imaju bogat kriminalni dosije i zbog toga im, u najkrećem, ne treba pokloniti poverenje. Takođe je insistirao na tome da se sazna da li su oni do sada procesurani za trgovinu drogom, silovanje i druga krivična dela za koja se terete.

- Šta se tiče Skaj komunikacije, valjda nam je jasno sad svima da su protivustavno i nezakonito pribavljeni ti materijali iz Francuske i da se kao takvi ne mogu koristiti u sudskom postupku. I Evropski sud pravde je zvanično potvrdio da je Skaj mrtav - naglasio je Lazarević.

U vezi pretresa kuće u Ritopeku, gde su se prema optužnici dešavali svirepi zločini, takođe je izneo mišljenje da su veoma diskutabilni i da su brojni izveštaji o zatečenom stanju falsifikovani. 

Advokat Nikola Jerković je takođe osporio sve činjenice, iznete u optužnici, koju je nazvao remek delom po broju iznetih neistina

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading