beograd
Foto: Alo/Promo

K. K. je, inače, još 9. aprila određena mera psihijatrijskog lečenja na slobodi zbog proganjanja iste oštećene, pa je u navedenom vremenskom periodu sa sakrivenih brojeva telefona, za koje je utvrđeno da pripadaju njoj i njenoj majci, pozivala oštećenu koja se nije javila.

Na taj način okrivljena nije uspela da ostvari komunikaciju sa oštećenom, danju i noću joj je slala poruke preko aplikacije WhatsApp sa različitih brojeva telefona, navodeći da je bila u centralnom zatvoru zbog nje, ali i poruke preteće sadržine, sa osvrtom na događaje iz srednje škole od kada datira poznanstvo okrivljene i oštećene.

Prema nalazu i mišljenju veštaka okrivljena boluje od šizofrenije, ali je procesno sposobna, pa je iznoseći svoju odbranu negirala da je proganjala oštećenu, već da je njena majka zvala oštećenu.

U istrazi je ispitana majka okrivljene koja kao privilegovan svedok nije svedočila.

Tužilaštvo dalje davodi da je, imajući u vidu da je u pitanju neuračunljivo lice koje je iskazalo izuzetnu upornost pri vršenju predmetnog protivpravnog dela, kao i da su joj tokom 2024. godine već izrečene tri mere bezbednosti obaveznog psihijatrijskog lečenja, predložilo Trećem osnovnom sudu u Beogradu da prema okrivljenoj produži pritvor i već određen boravak u Specijalnoj zatvorskoj bolnici.

Predloženo je i da se prema K. K. na osnovu člana 81. Krivičnog zakonika, donese rešenje kojim joj se izriče mera bezbednosti Obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi dok traje potreba za lečenjem.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading