srđan janković
Foto: Printscreen/Alo!

Srđan Janković (50) iz sela Zlot, drugoosumnjičeni za teško ubistvo Danke Ilić (2) iz Bora, biće ponovo saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru u sredu 19.juna.

Njega će tada dovesti iz Okružnog zatvora Zaječar gde se nalazi u pritvoru do 30 dana.

- Postoje nejasnoće u njegovim izjavama. On se najpre branio ćutanjem, a onda je rešio da progovori što je pred nadležnima učinio 4.juna. Tada je rekao da je nevin, da devojčicu tog dana nije čak ni video - kaže Kurirov izvor.

Međutim, tužilac je nakon detaljnog iščitavanja njegove izjave, upoređujući i analizirajući, otkrila da postoje neke kontradiktornosti. Njemu će biti postavljanja pitanja koja bi trebala da razjasne izjave koje je dao tužilaštvu 4.juna.

- Odbrana Jankovića je data tek nakon svih saznanja tužilaštva, ali i njegovih saznanja. Da podsetimo, on je, kao i njegov prijatelj prvoosumnjičeni Dejan Dragijević, prisustvovao na svoj zahtev saslušanju svih svedoka, na šta ima zakonsko pravo. Prošao je psihijatrisko veštačenje u Beogradu koje je pokazalo da je bio uračunjiv - kažu za Kurir dobro obavešten izvor i dodaje:

- Sačekao je da se završi veštačenje DNK iz automobila koje je pokazalo da nije bilo DNK tragova malene Danke. U suštini, još prilikom hapšenja je nagovestio da će progovoriti kada za to dođe momenat.

(Kurir)

BONUS VIDEO: 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading