flekica
Foto: Printscreen/Foto: Društvene mreže/printscreen

Srebrić je za ovaj zločin u julu 2021. godine prvostepeno osuđen na 30 godina zatvora, ali je presuda početkom novembra 2022. godine vraćena na ponovno odlučivanje, a za četvrtak u 9.30 zakazano je najnovije pripremno ročište, nakon nekoliko prethodnih.

Flekica se nalazi u pritvoru od dana hapšenja u avgustu 2017. godine, odnosno on je tamo skoro sedam godina, što je najduže vreme provedeno u pritvoru u Okružnom zatvoru u Beogradu.

Studentkinja iz Nove Varoši Kristina Kaplanović (20) ubijena je pre sedam godina na benzinskoj pumpi u Velikom Mokrom Lugu, gde je radila kao kasirka. Do gubitka mladog života došlo je tokom pljačke, kada je iz vatrenog oružja pogođena u glavu.

Te tragične večeri 25. maja, oko 22.30 sati, naoružani muškarac je izašao iz šumarka, koji se nalazi iza pumpe i uperio pištolj u Kristinu i dvojicu njenih kolega, koji su bili na pauzi ispred benzinske stanice.

- Pljačkaš im je naredio: „Ajde, svi unutra, da mi date pare!“. Uperio je cev pištolja ka njima. U takvoj situaciji radnici inače imaju direktivu da se sklone i predaju pljačkašu novac bez opiranja, što su oni i učinili. Poslušali su ga i ušli unutra - rekao je tada izvor iz istrage.

Razbojnik je tada gurnuo jednog od radnika i mladić je pao na zemlju.

- U tom momentu čuo se pucanj. Pištolj koji je bio u rukama pljačkaša je opalio i metak je pogodio Kristinu u glavu. Nije poznato da li je namerno pucao ili je pištolj sam opalio - dodao je izvor.

Nakon što je pogodio devojku, ubica je pobegao u nepoznatom pravcu, bez plena, dok se u kasi nalazilo svega 10.000 dinara.

kristina kaplanovic

Facebook

 

Sudija je na izricanju prvostepene presude 2021. godine rekla da je Srebriću izrečena teška kazna, ali da su i krivična dela teška, posebno ubistvo pri pokušaju razbojništva.

- Stradala je devojka od 20 godina, koja je došla u Beograd da uspe u životu i gradi svoj put, u čemu je sprečena, jer je radila to veče. Bez obzira što pištolj nije pronađen, bilo je dosta dokaza da ste izvršili ovo delo. Imali smo u vidu vašu tvrdnju da niste bili na licu mesta i da ste često svraćali na tu pumpu. Ali vi ste to veče napustili Beograd iza ponoći, očigledno da se sklonite, iako je ujutru supruga morala na posao. Nismo prihvatili vaše objašnjenje da su je iznenada pozvali da dođe - obratila se tada sudija optuženom.

Ona je tada naglasila da je utvrđeno da je Srebrić to veče uračunljiv i svestan krivičnog dela istrčao iz žbunja i prišao četvoro radnika koji su stajali pored pumpe.

- Opalili ste iz pištolja i pogodili Kristinu Kaplanović u glavu, koja je preminula četiri dana kasnije u Urgentnom centru. Trčeći ste se udaljili do vozila. Veštak Milan Kunjadić je svedočio da pištolj može da opali samo ako je repetiran. Krenuli ste u razbojništvo sa napunjenim pištoljem spremnim da opali. Iz snimaka i DNK nismo mogli da utvrdimo da ste to bili vi, ali ima drugih dokaza. Na suđenju niste pokazali ni žaljenje, ni kajanje, ni tugu - zaključila je sudija.

BONUS VIIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading