zrenjanin
Foto: Alo/Foto: Alo/ilustracija

Zaplena dva džaka kanabisa u Zrenjaninu, u decembru 2022. godine, uzburkala je tamošnju javnost jer su za to optuženi bivši policajac i njegova dva druga, koji su odmah uprli prst u njega i dali maltene doslovce iste iskaze - da su samo čuvali 30 paketa marihuane jer su mu verovali na reč „da je droga policijski interes“.

Rasplet tek predstoji u Višem sudu u Zrenjaninu, a suđenje se nastavlja u ponedeljak saslušanjem svedoka policajaca, koji su postupali u ovom slučaju.

Na optuženičkoj klupi su Zrenjaninci Bojan Mirč, bivši policajac, Vukašin Levajić i Filip Mandić. Kuriozitet suđenja, prema rečima branilaca Bojana Mirča, jeste da su iskazi Levajića i Mandića dati u policiji u slovo isti.

zrenjanin

Foto: Instagram

 

- Obojica su na saslušanju u policiji teretila Mirča, dok su na suđenju odlučili da se brane ćutanjem. Izjavili su da su po nalogu Mirča primili marihuanu na čuvanje jer im je navodno rekao „da je droga policijski interes“, iako je on pre 15 godina prestao da radi u policiji - navode iz tima odbrane i ističe da je droga nađena u kući koja pripada ocu Vukašina Levajića.

- Oni terete Mirča bez ikakvog materijalnog dokaza i navode da su dva momka po njegovom nalogu donela drogu u kuću Levajićevog oca, gde je i nađena. Njih dvojica traže da se primeni institut oslobađanja od krivice, po članu 246 stav 6 Krivičnog zakonika, koji se odnosi samo na drogu i po kojem mogu da se oslobode kazne ako odaju izvor. Po tom principu, svako može da upre prst u nekoga - navode iz tima branilaca.

 

Zanimljivo je da su je Levajić i Mandić pušteni da se brane sa slobode i da su se posle dobijanja nanogice slikali za Instagram i objavili status „nema povlačenja, nema predaje“, dok se bivši policajac nalazi u pritvoru.   

U optužnici se navodi da je u kući u Ulici Nikole Tesle 23, u Zrenjaninu, u decembru 2022. godine, pronađeno 30 paketa sasušene biljke ukupne težine 15,189 kilograma, koji su bili spakovani u dva najlonska crna džaka. Levajić i Mandić su posle privođenja u stanicu policije dali gotovo identičan iskaz, navodeći da droga pripada Mirču i da su oni samo prihvatili da je čuvaju jer im je navodno rekao „da je reč o državnom poslu“.  

Kako saznajemo, Vukašin Levajić je na saslušanju u policiji izjavio da živi u Zrenjaninu sa vanbračnom suprugom, da je nezaposlen i da zarađuje novac za svakodnevne potrebe tako što obavlja povremene poslove preko interneta.

- Mandića poznajem od osnovne škole i od tada smo nerazdvojni prijatelji. Mirča poznajem odranije iz grada. Znao sam da je policajac, a video sam da su ga drugi policijski službenici pozdravljali kad bi ga sreli u gradu. Kuća u Ulici Nikole Tesle 23 je u vlasništvu mog oca i bila je napuštena dve-tri godine. Marihuana koja je pronađena prilikom pretresa pripada Mirču. Verovao sam mu na reč da je pronađena droga policijski interes zato što je policajac i zato što se hvalio da je blizak pojedinim političarima. Video sam da ga policija ne dira, tako da nisam imao razloga da sumnjam da to nije policijski interes. Marihuanu su dovezla dva meni nepoznata momka 30. novembra 2022. godine, a Filip i ja smo tada bili na pomenutoj adresi kako bi im pokazali u kojoj kući treba da ostave drogu - navodi se u iskazu Levajića u koji smo imali uvid.  

 - Znam da je droga bila u dva crna džaka. Filip i ja smo bili iznenađeni količinom droge. Postoji mogućnost da smo i dirali te džakove, ali nisam bio zabrinut jer su se momci koji su doneli drogu predstavili kao policajci, a s obzirom na to da je bio dan, to mi je još više utvrdilo verovanje u Mirčovu priču. Momci su ostavili drogu i otišli, a ja sam ključ od kuće dao Mirču da bi mogao da ostavlja svoje stvari jer se pre toga preselio i trebao mu je prostor - izjavio je Levajić pre godinu i po dana.  

Demonstrantima lomio transparente

Bojan Mirč je javnosti postao poznat kada je lomio transparente sugrađanima koji su protestovali zbog decenijama neispravne vode.

On je snimljen u avgustu 2021. kako napada demonstrante, koji su tokom koncerta i manifestacije Dani piva transparentima izražavali nezadovoljstvo što Zrenjanin već 18 godina nema ispravnu vodu za piće. Njima su prišla trojica muškaraca u civilu i nasilno im oteli transparente koje su polomili. Incident je snimljen i objavljenu medijima, a ustanovljeno je da je Bojan Mirč navodno jedan od trojice muškaraca.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading