policija hapšenje mup specijalci
Foto: Alo/Alo!/Ognjen Radošević

Osumnjičeni Saša S. (45), Ljubomir Đ. (28) i Danijel P. (24) su na saslušanju negirali izvršenje krivičnog dela, tvrdeći da navodi navodi naredbe o sprovođenju istrage nisu tačni.

Nakon saslušanja tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu predložilo da osumnjičenima odredi pritvor da ne bi uticali na svedoke i da ne bi ponovili krivično delo u kratkom vremenskom periodu.

Naredbom o sprovođenju istrage osumnjičenima se na teret stavlja izvršili krivično delo Trgovina ljudima u saizvršilaštvu, za koje je zaprećena kazna zatvora od 3 do 12 godina.

Postoje osnovi sumnje da su oni od februara do juna ove godine, iskoristivši teške uslove u kojima je živela i njeno emocionalno stanje, vrbovali 20-godišnju devojku da se bavi prostitucijom, kako bi stekli protivpravnu imovinsku korist.

Saša S. je, kako se sumnja, najpre stupio u emotivnu vezu sa njom, pa je iskoristio njeno takvo emocionalno stanje i simulaciju njihove veze, da bi primenom sile i pretnje kod nje stvarao osećanje straha i nemogućnosti samostalnog odlučivanja, te je dalje eksploatisao sa drugom dvojicom osumnjičenih u vidu prostitucije.

Svog zeta Ljubomira Đ. je, kako se sumnja, Saša S. angažovao da na internetu oglašava pružanje seksualnih usluga, dok je njegov sestrić Danijel P. prevozio oštećenu i predavao je korisnicima seksualnih usluga.

Novac od pružanja seksualnih usluga oštećena je odmah predavala Saši S. koji je deo novca davao drugoj dvojici osumnjičenih, a oštećenoj samo za egzistencijalne potrebe, često je ostavljajući i bez novca.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading