OSUMNJIČENI KOJI JE UKRAO IKONU U LESKOVCU BRANIĆE SE SA SLOBODE Doneta naredba o istrazi
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen

Okrivljeni je, u prisustvu svog branioca, izneo odbranu, nakon čega je od strane javnog tužioca stavljen predlog za određivanje pritvora koji sud nije prihvatio, već je odredio mere zabrana prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa određenim osobama i zabranu napuštanja boravišta, uz privremeno oduzimanje putne isprave. Tužilaštvo je najavilo da će na ovu odluku uložiti žalbu.

- Radi utvrđivanja svih činjenica i okolnosti, te prikupljanja dokaza i podataka koji su potrebni da bi se moglo odlučiti, javni tužilac je doneo naredbu o sprovođenju istrage. Tokom istrage biće ispitani svedoci, preduzeta neophodna veštačenja i prikupiće se svi dokazi o krivičnom delu, stvari koja je predmet izvršenja krivičnog dela, svojini i vrednosti iste i drugim okolnostima koje mogu biti od koristi za postupak – navedeno je u saopštenju.

S.V. je uhapšen zbog osnovane sumnje da je ukrao ikonu „Umiljenje“ sa Svete Gore, staru više od dva veka, čija se vrednost procenjuje na 82 miliona dinara. On se našao iza rešetaka u utorak uveče, a ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić je izjavio da je uhapšena osoba, kako se sumnja, ikonu ukrala od oca Simeona sa Svete Gore.

Otac Simeon je ikonu nasledio od monaha koji su pre njega boravili u Karuljama na Svetoj Gori. Ministar je kazao da je osumnjičeni iskoristio teško zdravstveno stanje oca Simeona, koji se nalazi u bolnici u Nišu, a da je ikona pronađena prilikom pretresa u stanu uhapšenog.

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading