Požarevac
Foto: Alo/Foto: 192.rs

Osam osoba je povređeno kada je na teritoriji opštine Lazarevac autobus sleteo s kolovoza.

Nezgoda se dogodila juče, oko 6.30 sati, na Aranđelovačkom putu kod Malih Crljana kada je vozač „Lastinog“ autobusa skrenuo u jarak pokraj puta kako bi izbegao sudar. Kako saznajemo, šest osoba se žalilo na ozbiljnije povrede zbog čega su prevezeni u Urgentni centar u Beogradu, dok su dve osobe zbrinute u zdravstvenoj stanici Rudovci.

Istragom koja je u toku treba da se utvrdi uzrok nezgode i provere navodi vozača autobusa da mu je automobil iz suprotnog pravca uleteo u traku i da je bio prinuđen da skrene kako bi izbegao direktan sudar.

Iz preduzeća „Lasta“ za Alo! su dali informacije o tome kako se dogodila nezgoda.

- Prema dobijenim informacijama od vozača, do saobraćajne nezgode je došlo na putnom pravcu od Rudovaca prema Baroševcu u mestu Mali Crljeni. Putničko vozilo, koje se kretalo većom brzinom od dozvoljene, u krivini je prilikom mimoilaženja s autobusom delimično prešlo u suprotnu saobraćajnu traku, zbog čega je naš vozač skrenuo udesno prema bankini, kako bi izbegao direktan sudar. To je na kraju uzrokovalo sletanje autobusa s puta - rekli su iz ovog prevozničkog preduzeća i naveli koliko je putnika povređeno.

- Od sedmoro putnika koji su bili u autobusu, troje se požalilo na lakše povrede, uglavnom na posekotine od polomljenog stakla na prozorima. Njih je zbrinula Hitna pomoć, dok je policija uradila uviđaj. Vozaču nije određeno zadržavanje jer je alko-testom utvrđeno da nije bio pod dejstvom alkohola. Kao društveno odgovorna kompanija, „Lasta“ čini sve da bi putnicima obezbedila sigurno i bezbedno putovanje i naravno sigurnost svim drugim učesnicima u saobraćaju - poručili su za Alo! iz ove kompanije.

Samo tri sata kasnije, dogodila se još jedna nesreća, u kojoj je izgubljen ljudski život.

Vozač jednog kamiona je nastradao, dok je drugi zadobio lakše povrede u sudaru koji se dogodio na mostu na Moravi, kod Požarevca. Do nesreće je došlo oko 10.30 sati, u krivini kod mosta na Moravi, kada je kamion koji je u prikolici prevozio seno, prednjim delom vozila udario u levi bok drugog kamiona s mešalicom za beton. Policija intenzivno radi na rasvetljavanju svih okolnosti ove nesreće.


BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading