policija
Foto: Alo/Alo!/Masanori Jošida

Više javno tužilaštvo u Pančevu je danas Višem sudu u Pančevu podnelo optužni predlog protiv okrivljenih N. R. (22), M. K. (23), Ž. M. (23) i F. M. (21) Omoljice, zbog postojanja opravdane sumnje da su 13. aprila u 1.15 časova u Pančevu, u Ulici Trg mučenika bb, ugrožavanjem sigurnosti i upotrebom sile i pretnje izazivali nacionalnu mržnju među narodima koji žive u Srbiji.

Okrivljeni se terete da su po nacionalnoj osnovi vređali N. K. (38), K. R. (45), M. V. (39) i M. K. (35) državljane Republike Hrvatske iz Zagreba, da su im pretili da će da ih ubiju, te da su rukama, nogama i kaišem zadavali udarce oštećenima N. K. i K. R, kao i oštećenima B. L. (38) iz Pančeva i M. C. (39) iz Niša, dvojici državljana Republike Srbije koji su bili u društvu sa oštećenim državljanima Republike Hrvatske, usled kojih udaraca su oštećeni zadobili lake telesne povrede u predelu glave i tela.

Okrivljenima se stavlja na teret da su kao saizvršioci izvršili krivično delo izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti za koje je propisana kazna zatvora u trajanju od jedne do osam godina.

Više javno tužilaštvo u Pančevu je u optužnom predlogu predložilo da Viši sud u Pančevu produži pritvor protiv okrivljenog Ž. M. zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, da okrivljene osudi na kaznu zatvora u trajanju od po tri godine, kao i da ih obaveže na plaćanje troškova krivičnog postupka.

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading