subotica
Foto: Printscreen/Facebook

- Ja bih mu prvi sudio. Treba da dobije 40 godina zatvora. Lagao me je da nam je otac u zatvoru, a zločin je otkriven kada sam ja prijavio nestanak oca...

Ovim potresnim rečima priča S. M., brat osumnjičenog J. M. (37) i sin J. M. (60), koji je ubijen pre tri godine i to lopatom u porodičnoj kući u Subotici.

- U porodičnoj kući nisam bio 15 godina, krenuo sam nekim svojim putem i stvorio novi život. Brat je poslednje tri godine često izmišljao nove izgovore gde nam je otac. Svaki put bi bila neka druga verzija priče - kaže neutešni čovek i dodaje:

- U jednom trenutku mi je rekao da nam je otac u zatvoru. Kada sam ga pitao šta je tata uradio i koliko će biti tamo, dobijao sam različite odgovore. Uvek je nešto muljao.

Kako je zatim objasnio, zločin je otkriven nakon što je osumnjičeni hteo da proda kuću.

- Komšije su mi javile da je moj brat stavio oglas da prodaje kuću. Tada sam ga zvao i bio sam ljut, rekao sam mu "da nećemo da je prodajemo dok je otac živ" - kaže on i dodaje:

- Eto, da me komšije nisu obavestile o tome, za zločin se nikada ne bi ni saznalo. Nikad se ne bi otkrilo šta je uradio.

Tada je, kako tvrdi, pozvao osumnjičenog brata i zahtevao neke odgovore.

- U tom razgovoru sa bratom pitao sam ga opet gde je otac, rekao je "da je izašao iz zatvora i da sada možemo da prodamo kuću." Nisam mu poverovao, a nije mi odgovorio ni kada je otac izašao iz zatvora - kaže S. M. i dodaje:

- Brat je počeo tada da izmišlja priče, probudio mi je sumnju da se nešto strašno dogodilo. Posumnjao sam da je nestao... Tada sam prijavio da je moj otac nestao, a isto su uradile i moje komšije sa kojima sam godinama u dobrim odnosima.

Subotička policija izašla je na teren, tačnije na adresu gde je prijavljen ubijeni.

- Policija je pretresom kuće pronašla telo i tako je zločin otkriven. Ne znam još uvek tačne detalje kako je došlo do zločina i te neke pojedinosti, iako su verovatno stravične. Sinoć sam na vestima video da je moj brat uhapšen i da je zapravo ubio našeg oca. Ne znam na koju ću stranu, jako mi je teško.

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading