Aleksa M. optužen za trostruko ubistvo
Foto: Printscreen/Društvene mreže

Prema njihovim rečima, Aleksa je oca Predraga M. (60), dedu Miloša M. (81) i babu Saru M. (83) terao u dom , ali su oni odbijali da idu. Kobnog dana, 6. juna je zbog toga izbila žučna svađa posle čega je mladić uzeo dedinu lovačku pušku i počinio zločin. Oca je usmrtio u hodniku, a dedu i babu je ubio u dnevnoj sobi dok su gledali televiziju. Osumnjičeni je posle zločina mirno sačekao policiju i na saslušanju kod tužioca priznao da je počinio zločin, ali da zbog stresa ne može da iznese detalje.

- Čeka se da Nenad M., brat blizanac pokojnog Predraga, dođe iz Nemačke i organizuje sahranu za svoje roditelje i brata. Aleksa je sam bio s njima i sve je bilo na njegovim plećima. Ima majku koja se preudala. Pre nekoliko godina je sa sinom stupila u kontakt, ali je govorila da su joj bivši muž i njegovi roditelji navodno ranije branili da ga viđa - kažu komšije, i dodaju da su ubijeni bili jako imućni.

Rođak: Otac pio alkohol i lekove, a baba i deda ga kinjili

 

Rođak osumnjičenog Alekse kaže da je on sebi uništio život.

- Kod kuće je imao robiju, a sada je samog sebe osudio na robiju. On je znao da se požali, ali se nikada nije predavao. Ozbiljno se uhvatio ukoštac sa svim nedaćama koje mu je život servirao. Aleksin otac Peđa se šlogirao pre tri godine. Aleksa se trudio oko njega, ali je Peđa znao da popije iako je uzimao lekove. Često je bio naporan i bezobrazan prema njemu. Baba i deda su navikli da im Aleksa uvek pomaže, a kad bi on imao neke svoje obaveze, dešavalo se da ga grde i kinje. Nisu shvatali da je on samo dete, koje brine o troje bolesnih... Iskorišćavali su njegovu dobrotu. Neću nikog da branim, zločin je zločin, ali je njega sigurno muka naterala - kaže rođak.  

- U selu im je bila stara kuća, a posle su kupili još tri kuće. Stara porodična kuća koja je pripadala dedi Milošu nalazi se iznad Zadružnog doma. Baba i deda su živeli u novoj kući u selu dok su bili zdravi i pokretni. Otišli su u Knjaževac kod Alekse i Predraga tek kada su se razboleli - navode naši sagovornici, i ističu da Aleksa nije mogao da diše od silnih obaveza.

- Miloš, ili Mića kako smo ga svi zvali, nekoliko godina nije mogao samostalno da se kreće, dok je u poslednje dve pao u krevet. Bio je u kolicima, nije mogao ništa sam i trebala mu je pomoć 24 sata. Sarajevka, ili Sara kako smo je zvali, imala je pre pet godina srčani udar i jedva je preživela. Od tada je stalno bila na lekovima. Aleksu je pred kraj prošle godine dočekala još jedna nedaća pošto je Predrag imao šlog koji je jedva preživeo. Borili su mu se za život, a kada je izašao iz bolnice, brigu o njemu je preuzeo Aleksa, koji je na svojim leđima već imao bolesne dedu i babu - objašnjavaju poznanici porodice, i naglašavaju da su Mića i Sara bili jako vredni, ali da nisu imali sluha za unuka.

- S Mićom sam išao u osnovnu školu. On je nije završio jer je rano počeo da radi. Kao mladić je otišao u Nemačku gde su on i Sara radili skoro 30 godina. Mića se bavio PVC stolarijom, a kad je došao u Srbiju, deci je otvorio firmu u kojoj su zajedno radili. Sara je u Nemačkoj godinama bila baštovanka, sređivala je parkove. Predrag je povremeno išao u Nemačku i radio, dok njegov brat blizanac tamo živi i radi. Mića i Sara su od nemačke penzije lepo živeli, zajedno su imali više od 2.000 evra mesečno. Kada im je firma propala zbog zdravstvenog stanja, Predragu su uplaćivali penziju. Šteta što nisu našli zajednički jezik i otišli u dom. Niko od njih nije zaslužio ovako da završi - njih troje u grobu, a Aleksa iza rešetaka - otvoreno kažu žitelji Jakovca.

Jakovac postao Jaukovac

Meštani sela Jakovac su ostali bez reči kada su čuli šta se dogodilo. Većina je u neverici širila ruke, dok su na pomen ubijenih reagovali sležući ramenima ili kratko komentarisali sa suzama u očima.

- Naš Jakovac je sada postao Jaukovac! Niko nije mogao da sluti da će se ovako nešto dogoditi. Ubijeni su bili divni ljudi, ali su im bolest i starost doneli loše dane - kaže meštanin sela.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading