David K.
Foto: Printscreen/Facebook

Na otkrivenim fotografijama vidi se kako muž Ane Marije, Srbin David K., kupuje sprej istog dana kada je njegova supruga nestala, odnosno 2. februara. Zatim se vidi, obučen kao vozač kućne dostave, kako koristi crnu farbu za pokrivanje kamere.

Istražitelji sumnjaju da je muž nestale žene, uhapšen 4. maja u Majamiju, ubio suprugu nezadovoljan razvodom i raspodelom vredne imovine.

Dokazi zbog kojih je Srbin uhapšen potiču iz snimaka saobraćajnih kamera širom Evrope, nadzornih kamera na brojnim objektima, položaja telefona osumnjičenog i izjava nekoliko svedoka.

Španska policija je ranije saopštila da je na prvom mestu među dokazima Davidovo putovanje od Beograda do Madrida automobilom koji je iznajmio 29. februara u srpskoj prestonici, odakle je i sam. Tri dana kasnije ulazi u Španiju preko graničnog prelaza La Junkera (sever) i kreće u Madrid noseći ukradenu srpsku registarsku tablicu.

U nekom trenutku, između noći 1. i 2. februara, ukrade drugu registarsku tablicu, špansku, iz automobila parkiranog u madridskom gradu Alkala de Henares i stavi je na svoje iznajmljeno vozilo.

Sledeća tačka na njegovom putovanju na koju se agenti fokusiraju dešava se ujutro na dan nestanka Ane Marije, u gvožđari u madridskom gradu Koslada, gde on kupuje crni sprej i lepljivu traku.

Pre nego što krene u stan svog partnera, on se zaustavlja u specijalizovanoj prodavnici motocikala i kupuje kacigu i jaknu.

Uz sve to, on se pojavljuje u stanu Ane Marije, gde ga snimaju kamere.

Predstavljajući se kao dostavljač, ulazi u zgradu i prska sigurnosne kamere crnim sprejom, ali samo delimično. Stavlja lepljivu traku na bravu vrata kako bi sprečio da se zatvore.

Vraća se sa koferom nekoliko minuta kasnije i ponovo izlazi, navodno, sa telom Ane Marije, koja je imala 1,47 metara i 45 kilograma.

To su sve podaci iz istrage, koje su saopštili istražitelji, koji pretražuju Španiju za Aninim telom.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading