ubistvo
Foto: Alo/Foto: Alo/ilustracija

Dabetić je na pripremnom ročištu izjavio da navodi optužnice nisu tačni, odnosno da nije tačno da je iz niskih pobuda, mržnje i netrpeljivosti, na podmukao način lišio života Nou Milivojev. U tužilaštvu se, prethodno, branio ćutanjem, a danas će imati mogućnost da detaljno iznese odbranu.  

Kako je navedeno u optužnici, postoji opravdana sumnja da je Dabetić u periodu od 17. do 18. june prošle godine, u iznajmljenom stanu u centru Beograda ubio Nou Milivojev, sa kojom je prethodno bio u emotivnoj vezi.

Ubistvo je, kako se sumnja, počinio zbog subjektivnog osećaja izneverenosti i ponašanja Noe Milivojev prema njemu, odnosno nije mogao da prihvati raskid i insistirao je na nastavku veze. Zato je, najpre, obnovio kontakt i susrete, a kritičnog dana je zloupotrebio njeno poverenje i vezanost za njega i pozvao je kod sebe u stan.

Tamo je došlo do svađe i fizičkog sukoba, nakon čega je Dabetić devojku zadavio električnim kablom. U optužnici je navedeno da je nakon toga telo vukao po drvenom podu galerije, a zatim i niz stepenice do kupatila, gde je u tuš kabini nožem isekao telo, a potom delove tela stavio u jednu plastičnu kutiju sa poklopcem i bure, kao i jednu kantu sa slavinom.

Delove tela zalio je hemikalijama i dodao supstance koje sadrže amfetamim, mirtazapin, klozapin, paracetamol i ibuprofen. Nadao se da će na taj način da ukloni ostatke zločina. Međutim, kutije su  pronađene 6. jula kada je Dabetić i uhapšen, a reporteri su na licu mesta videli kutije koje su policajci i inspektori izneli iz stana.

Policajac koji je prvi ušao u Dabetićev stan nakon zločina, svedočio je u istrazi da je u stanu odmah osetio miris hemikalija. Prema njegovim rečima, stan je bio mračan i u haosu, a na šporetu je bila crvena fleka nalik na krv. Dabetić mu  najpre nije dozvolio „da baci pogled u stan jer ima veću količinu droge“, ali se ipak predomislio i pustio ga.

U jednom momentu ga je pitao da li je Noa Milivojev unutra, na šta je Dabetić slegnuo ramenima i potvrdno klimnuo glavom, nakon čega mu je skrenuo pažnju „da ne ulazi u kupatilo zbog sebe“.

Ubrzo je Dabetić, prema svedočenju policajca, priznao da je 15 do 20 dana ranije, nakon svađe, Nou Milivojevudavio kablom i isekao njeno telo nožem, a potom zalio kiselinom.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading