smederevo
Foto: Alo/Vladimir Marković

Viši sud u Smederevu zakazao je za 13. jun pripremno ročište Milanki Ilić (74) i njenim ćerkama Anđelki (45) i Biljani (46) koje se terete da su u maju prošle godine pesnicama i šakama, a potom rukama zadavile devera, odnosno strica Vasu Ilića (73) na tavanu porodične kuće.

Pa da podsetimo, porodična svađa dogodila se 23. maja prošle godine na tavanu porodične kuće, gde su se prvo verbalno, a zatim i fizički saokrivljene obračunale sa žrtvom. Majci i njenim ćerkama na teret se stavlja da su izvršile krivično delo ubistvo u saizvršilaštvu, a Više javno tužilaštvo u Smederevu podiglo je optužnicu u novembru 2023. godine.

- Porodica je godinama unazad imala sukob vezano za tu kuću u Smederevu. Majka i ćerke su boravile u njoj, dok je žrtva decenijama živela u inostranstvu, a sukobi oko imovine bile su u fokusu svaki put kada bi Vasa Ilić došao na godišnji odmor - navodi izvor i dodaje da se žrtva malo pre zločina vratio u Smederevo kako bi proživeo penzionerske dane u rodnom kraju.

- Sukob je tog dana eskalirao na tavanu kuće kada su, kako se sumnja, okrivljene planirano napale Vasu. Uputile su mu jezive reči, pretile su mu, a onda su sve tri, navodno, počele da ga tuku rukama. Zverski su ga pesničile po glavi i telu i nisu ga štedele.

Kako nam je potom objasnio dobro obavešten izvor, kada se odigrala porodična drama niko od svedoka je nije video.

- Pošto su bile same sa žrtvom, nije poznato koja od okrivljenih je zadala kobne udarce, a zatim i koja od njih ga je udavila rukama. Obdukcija je utvrdila da je nesrećni čovek imao brojne povrede po glavi i telu, ali da je preminuo usled davljenja - kaže izvor za Kurir i dodaje:

- Čovek je u tom komešanju, guranju, davljenju u jednom trenutku samo pao na pod. Okrivljene su se tada uznemirile, ali nisu pobegle već su navodno pozvale Hitnu pomoć.

Meštani su za zločin saznali kada su videli policiju i Hitnu pomoć ispred porodičnog doma Ilića.

- Znali smo da su Milanka i Vasa godinama u sukobu oko te porodične kuće, koja je dupla i ima dva odvojena ulaza. Nikako se nisu slagali i otvoreno su pričali da se ne vole - rekli su ranije meštani za Kurir i dodali:

- Sve je ukazivalo na to da će u jednom trenutku sukob eskalirati, a do toga je nažalost i došlo. Izneli su Vasu u crnoj kesi videli smo ga, a sve tri su sa lisicama na rukama odvezene u pritvor. Eto, svojim neslaganjem su ugasili kuću, oko koje su se toliko svađali.

Okrivljene su se branile ćutanjem, odnosno iskoristile su svoje zakonsko pravo da se brane ćutanjem, a isto su uradile i tokom istrage. A kako se navodi u optužnici, koju je podiglo nadležno tužilaštvo, okrivljene su sa umišljajem, u stanju smanjene uračunljivosti, ali ne i bitno, usled kombinacije afekata straha i gneva srednjeg intenziteta, zajedničkim učestvovanjem u radnji izvršenja, lišile života Vasu Ilića. Okrivljene se od 23. maja prošle godine nalaze u pritvoru.

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading