Srđan Janković
Foto: Alo/Video Plus

Srđan Janković (50) iz sela Luka, koji je osumnjičen da je zajedno sa Dejanom Dragijevićem (50) iz sela Zlot, usmrtio Danku Ilić (2) iz Bora, saslušan je juče u zaječarskom tužilaštvu! Srđan Janković je naprasno odlučio da iznese svoju odbranu, a zatim je svojim rečima šokirao sve prisutne – „Tu devojčicu ja nisam video nikada u životu!“

Posle hapšenja Srđan Janković se branio ćutanjem, a zatim je posle više od dva meseca rešio da iznese svoju odbranu. Janković je juče dovezen maricom u zgradu Višeg suda u Zaječaru. Na rukama je imao lisice, a noge su mu bile vezane lancem, a dok je prilazio u zgradu suda sve vreme je gledao u pod.

Srđan Janković

Video Plus

 

Kako saznajemo, Janković je juče u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru odgovarao tri i po sata na pitanja koja mu je postavljao tužilac.

Srđan Janković je u potpunosti negirao krivično delo koje mu se stavlja na teret, a zatim je sve prisutne šokirao svojim izjavama.

Dankina majka: Zatečena sam!

Povodom šokantnog iskaza Srđana Jankovića, oglasila se i Ivana Ilić, majka ubijene devojčice iz Bora.

- Ja sam sada zatečena, ne znam šta bih rekla! Ko je onda bio drugi u kolima, ja sam tada na brdu videla dve osobe u kolima. Ništa mi nije jasno... Ako nije ništa uradio kao što kaže, zašto je ćutao dva meseca! Pod jakim sam stresom - rekla je Ivana za Informer.

- Ja tog dana, niti ikad u životu nisam ni video tu devojčicu Danku - rekao je Srđan Janković, a zatim je odgovorio na oko sto pitanja. 

- Potvrdio je da je tog dana zaista bio u Banjskom polju, objasnio je šta je tamo radio i priznao da je pio. Priznao je i da je bio za volanom, kao i da se automobilom kretao baš tim putem, koji je naveden prethodno, ali i da apsolutno nikoga automobil nije udario. Stajao je samouvereno, uzdignute glave, kao da nema nikakve veze sa zločinom. Sve je šokirao svojom hladnokrvnošću i negiranjem zločina. Čak je rekao da nikada nije video Danku - priča za Alo! izvor blizak slučaju.

srđan janković

Alo!

 

Podsetimo, Danka Ilić nestala je u Banjskom polju 26. marta, kada je, prema tvrdnjama majke, bila na imanju koje je koristila njena porodica. Ona je poslednji put viđena oko 13.45, a odmah je i otpočela pretraga terena, na kome se verovalo da se nalazi devojčica. U pretrazi su učestvovali termovizijski dronovi, policajci, psi tragači i mnogi drugi.

Na konferenciji za medije 4. aprila, predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da je Danka Ilić ubijena.

Kako smo ranije pisali, uhapšeni su radnici Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod“ Srđan Janković iz sela Luka kraj Bora, kao i Dejan Dragijević (50) iz sela Zlot. Oni se sumnjiče da su dete udarili kolima, zatim je stavili u vozilo i dokrajčili je davljenjem. Posle toga su dete bacili na deponiju, a sumnja se da su zatim leš prebacili na drugu lokaciju.

Takođe, uhapšeni su i Dragijevićevi otac Rade i njegov brat Dalibor, koji je ubrzo preminuo pritvoru. Kako je Alo! ranije pisao, sumnja se da je telo nesrećne Danke, nažalost, prenošeno više puta na različite lokacije, a čak se navodilo da je telo sklonjeno van Bora, međutim, ne postoje zvanične informacije povodom tih sumnji. Potraga za telom devojčice još traje.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading