rina
Foto: Printscreen/Foto: RINA

Maloletnik (17) iz Pančeva juče je pobegao od kuće. Na svu sreću on je pronađen i vraćen roditeljima.

On je pre nego što je pobegao, kako se veruje zbog ljubavnih problema, juče u popodnevnim časovima rekao roditeljima da će izvršiti samoubistvo.

Iako su roditelji u strahu odmah su odmah požurili za njim, ali uspeo je da im se izgubi iz vida. Tražili su ga panično naredna dva i po sata po celom gradu, zvali ga na mobilni telefon, ali se nije javljao.

Očajna majka je oko 18.40 odlučila da pozove policiju u pomoć.

Potraga trajala satima

Iako nije prošlo mnogo vremena od nestanka, ekipa Policijske uprave Pančevo shvatila je ovu situaciju vrlo ozbiljno i odmah je krenula u akciju. Potraga je trajala sve do 22 sata, kada je momak pronađen u Beogradu u blizini Kalemegdana, na sreću živ i bez povreda.

Nakon pregleda u bolnici, otišao je kući sa svojim roditeljima.

"Šest sati agonije"

- Nikada nismo mislili da bismo se mogli naći u toj situaciji, ali period adolescencije je očigledno nepredvidiv i naša deca se ponekad nose s problemima čiju veličinu ne možemo ni da naslutimo. Dani poput jučerašnjeg učine da za nekoliko sati ostarite nekoliko godina i ne bih nikom poželela da doživi tako nešto. Sigurni smo da ćemo ovaj problem uspešno prevazići uz stručnu pomoć, a sada osećam veliku potrebu da uputim najveću moguću zahvalnost Policijskoj upravi Pančevo. Odmah su preduzeli sve što je bilo u njihovoj moći da nam pronađu dete i to nam je ulilo sigurnost. Kada su nam javili da je pronađen nepovređen, to je bilo kao da se život ponovo vratio u nas nakon skoro šest sati agonije - ispričala je majka maldića za "Zdravo Pančevo".

- Područna policijska uprava Pančevo imala je juče u večernjim satima prijavu građanke da je njeno maloletno muško dete ranije tokom dana otišlo od kuće izjavivši da ima suicidalne namere. Postupajući po prijavi, pripadnici Područne policijske uprave su brzom i efikasnom akcijom locirali i pronašli lice na području Policijske uprave za grad Beograd u blizini Kalemegdana, gde su dalje, uz pratnju majke, kolima Službe hitne medicinske pomoći, lice sproveli u nadležnu medicinsku ustanovu na pregled lekara specijaliste - rekao je kapetan policije Željko Grujić

SOS telefon za pomoć osobama koje razmišljaju o samoubistvu

Broj 0800/309-309, opcija 1, SOS telefon je koji radi 24 sata, a na koji se javljaju stručnjaci za sprečavanje samoubistva - lekari Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević".

Služba urgentne psihijatrije prima pacijente 24 sata bez zakazivanja, bez knjižice i bez plaćanja, a Centar za mentalno zdravlje od 9 do 18 prima bez zakazivanja.

Ukoliko vam je potrebna pomoć, svakog dana možete pozvati i volontere Centra "Srce" od 14 do 23 časa na broj telefona 0800-300-303 ili im se obratiti mejlom na vanja@centarsrce.org, kao i preko četa na sajtu www.centarsrce.org.

Volonteri razgovaraju s ljudima koji su usamljeni, uznemireni, povređeni, tužni, očajni, nesigurni.

("Zdravo Pančevo")

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading