policija
Foto: Shutterstock/Shuterstock

Nesreća za nesrećom! Jedna osoba je poginula dok je sedmoro njih povređeno u nekoliko saobraćajnih nesreća u noći između petka i subote! Na licu mesta je nastradao Zaječarac, kada je na njega naleteo voz koji saobraća na liniji od tog grada do pristaništa u Prahovu!

Kako saznajemo, tragedija se dogodila juče oko 6.30 sati u blizini Ulice Crvene armije, na izlazu iz Zaječara.

- Policijske patrole su došle za nekoliko minuta, gotovo kada i vozilo Hitne pomoći. Iako je bilo rano, policiju su pozvali prolaznici. Konstatovana je saobraćajna nesreća u kojoj je jedna osoba preminula na licu mesta, a telo je vučeno po šinama - kaže izvor blizak istrazi.

- Ustajem jako rano. Dok sam išao prema prodavnici, video sam jednog čoveka kako se krije iza obližnje kuće. Čim se začulo da dolazi voz, taj čovek je počeo da se šunja ka pruzi. U deliću sekunde sam se skamenio jer sam shvatio da će on da se baci pod voz. Čim je naišla lokomotiva, on je skočio pod točkove voza. Onda sam čuo škripu kočnica. Bilo je jezivo, sve se odigralo brzo kao na filmu - kaže jedan od očevidaca za Alo!.

Nadležni su na licu mesta obavili razgovore sa još nekoliko očevidaca i zaključak ove saobraćajne nesreće je da je čovek izvršio samoubistvo bacivši se pod voz.

Povodom nesreće „Srbiјavoz“ je izdao obaveštenje.

- Voz koji je krenuo iz Zaječara za Prahovo pristanište u 6.20 časova otkazuje se od mesta događaja (nalet voza na N. N. lice) do Prahovo pristaništa, dok se voz iz Prahovo pristaništa koji polazi u 8.55 časova za Zaječar otkazuje na celom prevoznom putu - saopštili su juče iz „Srbiјavoza“.

Sat vremena ranije, oko pet sati ujutro, u direktnom sudaru dva automobila kod Loznice povređena je jedna osoba, koju su izvlačili vatrogasci.

Kako saznajemo, do udesa je došlo u selu Slatina kod Loznice, kada su se direktno sudarila dva automobila. Na lice mesta, pored policije i Hitne pomoći, izašla je i vatrogasna ekipa, koja je isekla uništeni automobil i izvukla povređenog.

Povređena osoba je odmah kolima Hitne pomoći transportovana u lozničku bolnicu.   

Zatim, na magistralnom putu Rožaje - Novi Pazar u blizini graničnog prelaza Dračenovac došlo je do teške saobraćajne nezgode, kada su se sudarila dva vozila. Četiri osobe su povređene u direktnom sudaru dva vozila, ali stepen njihovih povreda do zaključenja ovog broja nije bio poznat.

Daljom istragom biće utvrđene sve okolnosti koje su dovele do ove nezgode.

I deca povređena u udesima

U saobraćajnoj nezgodi koja se u petak uveče dogodila na Mirijevskom brdu u Beogradu lakše su povređene dve osobe, rekli su u Hitnoj pomoći. Dodali su da su te dve osobe četrnaestogodišnjaci, koji su zbrinuti na licu mesta i prevezeni u Urgentni centar.

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading