Pljačka
Foto: Shutterstock/Shutterstock

„Povodom događaja od 22. i 23. maja 2024. godine u vremenu od 20:00 do 07:50 časova kada su osumnjičeni V.Đ. (72) , M.Đ. (19) i S.J. (23) iz menjačnice „ALTA“ u Beogradu oduzeli novac različitih valuta, ukupne vrednosti od oko 11.340.000,00 dinara, na taj način što su u toku noći najpre došli do zadnje strane menjačnice, podesnim predmetnom napravili otvo i kroz isti ušli u menjačnicu, po nalogu dežurnog javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu njima je određeno zadržavanje“, navodi se u saopštenju.

Naime, osumnjičeni su u toku trajanja zadržavanja u prisustvu branioca saslušani od strane javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, kojom prilikom su osumnjičeni V.Đ. (72) i S.J. (23) koristili svoje zakonsko pravo i branili se ćutanjem, dok je osumnjičeni M.Đ. (19) izneo odbranu i negirao izvršenje predmetnog krivičnog dela.

Javni tužilac Prvog osvovnog javnog tužilaštva u Beogradu je nakon saslušanja osumnjičenih podneo predlog sudiji za prethodni postupak da se prema osumnjičenima M.Đ. (19) i S.J. (23) odredi pritvor.

U daljem toku istrage ovo tužilaštvo će izvesti sve raspoložive dokaze, biće izuzeti eventualni video zapisi sa sigurnosnih kamera koje su zabeležile kritični događaj, biće donete naredbe za sva potrebna veštačenja, ispitani oštećeni i eventualni svedoci očevici, nakon čega će biti doneta odluka o daljem postupanju, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena.

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading