ubistvo voždovac
Foto: Alo/Foto: Aleksandar Nalbatjan/Printskrin

Dvojici maloletnika (16) koji su osumnjičeni da su brutalno nasmrt pretukli Đorđa Mijatovića u parku na Voždovcu određen je pritvor do 30 dana odlukom Višeg suda u Beogradu. Njima se na teret stavlja krivično delo teško ubistvo za koje im preti maksimalna kazna od 10 godina maloletničkog zatvora s obzirom na to da su u pitanju maloletnici.

Kako je za "Blic" potvrđeno, osumnjičenom koji je juče prvi uhapšen određen je pritvor po tri tačke - da ne utiče na svedoke, zbog pojazni da će ponoviti krivično delo, ali i uznemirenja javnosti.

Tinejdžeru koji je uhapšen naknadno, odnosno nakon što se sam predao određen je pritvor zbog uznemirenja javnosti i bojazni da će boravkom na slobodi uticati na svedoke.

Podsetimo, dvojica maloletnika se sumnjiče da su Đorđa Mijatovića šutirali u glavu dok je bespomoćno ležao na zemlji. Mijatović je preminuo u Urgentnom centru.

Kako "Blic" saznaje, uz pomoć snimaka sa pojedinih kamera i uz svedočenja pojedinih očevidaca trebalo bi da bude rekonstruisan čitav događaj, kao i da bude utvrđeno šta se tačno dogodilo kobnog dana i ko je zadao kobni udarac Mijatoviću.

Podsetimo, kako tvrde komšije Đorđa Mijatovića, njega su napali tinejdžeri koji već duže vreme prave problem u kraju, a koji su zadirkivali jedanaestogodišnjeg Mijatovićevog sina.

- Čuo sam od komšija da im je Đorđe rekao je: "Ne dirajte mi dete", a onda su ga oni valjda napali. Ne znam da li su ga pretukli i da li su ga udarili. Oni su se razbežali - kaže Mijatovićev komšija.

Sudija za maloletnike Višeg suda u Beogradu odredila je juče pritvor do 30 dana i drugom maloletniku osumnjičenom za učešće u ubistvu Đorđa Mijatovića. Reč je o sedamnaestogodišnjem N. Z, a pritvor mu je određen da ne bi uticao na svedoke, kao i zbog uznemiravanja javnosti. Ranije juče uhapšen je maloletnik F. B. (16) zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Mijatovića.

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading