ubistvo voždovac
Foto: Alo/Foto: Aleksandar Nalbatjan/Printskrin

Horor kakav se ne pamti! Dvojici tinejdžera F. B. (16) i N. Z. (17), koja se sumnjiče da su u nedelju nasmrt pretukla Đorđa Mijatovića (37), mlađeg brata Vojina Mijatovića, potpredsednika vlade Federacije Bosne i Hercegovine, stavljene su lisice na ruke! Mlađi dečak je uhapšen nakon napada, dok se drugi predao sam policiji u pratnji roditelja i advokata!

Nesrećni Đorđe Mijatović preminuo je u nedelju po podne nakon što je brutalno pretučen na igralištu ispred njegove zgrade na Voždovcu, nakon što se krvav i polomljene lobanje jedva popeo u svoj stan. Kako saznajemo, iza njega je ostalo dvoje maloletne dece.

Prema nezvaničnim saznanjima, tinejdžerima se na teret stavlja krivično delo - teško ubistvo.

Maloletnik F. B. (16) uhapšen je u utorak ujutro, a nekoliko sati nakon njega u pratnji advokata i porodice predao se i N. Z. (17), inače drugoosumnjičeni.

Više javno tužilaštvo je u Beogradu nakon saslušanja tinejdžera F. B. predložilo Višem sudu da se maloletniku odredi pritvor. Kako smatraju, pritvor je predložen, jer postoji osnovana sumnja da bi maloletnik boravkom na slobodi mogao da utiče na svedoke. Takođe, postoji osnovana sumnja da bi mogao da ponovi krivično delo, ali do ovog predloga je došlo i zbog uznemirenja javnosti.

Kako su komšije preminulog Đorđa ispričale, do okršaja na igralištu je došlo jer su mladići navodno prethodno maltretirali njegovog sina. U jednom trenutku, maloletnici su, prema obdukcionom nalazu, pokojnom Đorđu naneli šest udaraca u predelu glave, od kojih je jedan bio u predelu slepoočnice. Usled udarca u predelu oka bratu potpredsednika vlade je pukla lobanja, a nakon toga je dobio i epi napad, a zatim infarkt, i preminuo po prijemu u Urgentni centar.

Dačić: Pohvale za pripadnike MUP-a

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić istakao je da mora da pohvali pripadnike policije koji su radili na slučaju ubistva Đorđa Mijatovića. Kako je istakao, to je bio izuzetno komplikovan slučaj u kojem nije bilo svedoka i moralo se veoma pažljivo prići svemu tome.

- Mi smo zaplenili nekoliko snimaka sa okolnih kamera koji su na drugim nekim objektima, pošto nema direktnog snimka konkretno tog terena. Ali je sa svih tih kamera bilo moguće, uz dosta pažnje, zato što je reč o maloletnim licima, identifikovati lica. Tako da, što se tiče policije, svima treba da bude jasno da niko neće moći da izbegne hapšenje - rekao je Dačić.

Kako je za Alo! ispričao izvor blizak slučaju, mladići su bili nemilosrdni, pa su muškarca oborili na zemlju, a potom počeli da ga šutiraju.

- Do incidenta je došlo kada su dečaci koji su ubili Đorđa mališanu koji ima desetak godina uzeli loptu i šutnuli je. Dečak je otrčao kod oca i požalio se. Tada je Mijatović sišao i rekao im da ga ostave na miru. Razjareni huligani su skočili i počeli da ga udaraju. Skakali su po njemu, šutirali ga u glavu. Tada mu je i naprsla lobanja, a na kraju su govorili da će ga zapaliti bakljom - priča naš izvor.

Upravnica zgrade koja se nalazi nedaleko od mesta gde se odigrao jezivi zločin rekla je za Alo! da su događaj snimile nadzorne kamere.

- Kamere su snimile ceo događaj, sve to sam predala policiji, mučeni čovek je jedva došao do stana. Krvav. Strašno. Vidi se na kamerama kako lelujav ulazi u zgradu. Tu se uveče okupljaju lokalni klinci probisveti, žalimo se stalno da ne možemo da spavamo od njih - rekla je upravnica zgrade za Alo!.

Vojin Mijatović, potpredsednik vlade FBiH, oglasio se nakon smrti mlađeg brata Đorđa.

„Putuj, brate moj, na neko lepše mesto. U Beogradu je ubijen moj mlađi brat. Sve što bih sada rekao nema smisla, jer ovo što se desilo svakako nema smisla. I ovo je nažalost sastavni deo igre koja se zove život. Ljudi moji dobri, hvala svima koji se javljate, čuvajte sebe i ljude oko sebe“, napisao je Mijatović u objavi na Fejsbuku.

Danas sahrana ubijenog Đorđa

Ubijeni Đorđe biće sahranjen na groblju „Lešće“ u 13.30 sati. Njega će na večni počinak ispratiti porodica i prijatelji. Prijatelji će saučešća moći da izjavljuju od 12.30, kada će biti služeno opelo.

 

BONUS VIDEO: 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading