dete
Foto: Alo/Foto: Alo/ilustracija

Drama se odigrala u nedelju na lokalnoj manifestaciji u Barandi. Brzom reakcijom policajca koji nije bio na dužnosti i njegovih kolega iz patrole koji su obezbeđivali manifestaciju dete je prvo prebačeno u Dom zdravlja u Opovu. Maksimalnim zalaganjem medicinskog osoblja mališanu je ukazana neophodna pomoć posle čega je hitno prevezen u Beograd u Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj.

Kako smo pisali, dete je u pratnji bake trotoarom vozilo bicikl sa pomoćnim točkovima. Jednim pomoćnim točkom je slučajno zakačio drveni stubić kojim je bio obezbeđen prostor za takmičare usled čega se kotlić s vrelim gulašom izvrnuo na njega u trenutku kada je pao.  

 - Dečak i njegova porodica su iz Beograda došli u Barandu u goste. Svima je srce stalo kad ga je kotlić maltene poklopio. Prvi je reagovao policajac u civilu, a potom i njegove kolege iz patrole. Počela je borba s vremenom jer su znali da mu je neophodna hitna lekarska pomoć. Zahvaljujući dežurnoj ekipi u Domu zdravlja Opovo mališanu je ukazana prva pomoć, a onda je hitno prebačen u Beograd - priča za Alo! meštanin Barande upućen u ceo slučaj.  

- Dečak je hrabro podneo bolove. Plakao je, ali se u jednom trenutku oglasio i rekao: „Da li mogu da dobijem malo vode?“. Svi su bili na nogama i dali su sve od sebe da mu pomognu... Evo, i tri dana posle nemilog događaja svi se samo pitaju kako mu je - navodi naš izvor koji se zatekao u Domu zdravlja.   

Kako nezvanično saznajemo, dečak je trenutno u veštački izazvanoj komi.

 - Površina kože pod opekotinama je velika. Zahvaćeni su mu vrat, grudi i leđa. Povrede su takve da nužno zahtevaju operaciju i transplantaciju kože i svi se nadamo da će sve proteći kako treba. Molimo se bogu da se oporavi - poručuje na kraju naš sagovornik iz Barande.

Lekari iz Tiršove neprekidno prate stanje povređenog mališana

 

Pozvali smo Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj da proverimo  kako je povređeni dečak i dobili smo kratku informaciju da lekari non-stop prate njegovo zdravstveno stanje.

- Dečak je stabilno, trenutno je na intenzivnoj nezi. Njegovo stanje se neprekidno prati jer su velike površine zahvaćene opekotinama - rekla nam je glavna sestra ove bolnice.    

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading