ivica dačić
Foto: Printscreen/Foto: MUP Srbije

 

 

 

Ministar je istakao da Srbija mora da ima najjači odgovor na sve vanredne situacije i da će insistirati na ulaganju u Sektor za vanredne situacije i poboljšanje uslova rada svih pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica, kako bi kao snažna, opremljena i obučena služba, najbolje čuvala Srbiju i njene građane.

„Danas svedočimo jednom razvijenom sistemu zaštite i spasavanja koji može efikasno i brzo da odgovori na sve vanredne situacije, pa i one najrizičnije.  Ponosan sam na to koliko ste napredovali do sada, koliko pokazujete da svako ulaganje u vas znači veći broj spasenih života, a time i veće poverenje građana u ovaj sistem i državu koja ih štiti“, rekao je ministar podsetivši na velike zasluge Predraga Marića, nekadašnjeg načelnika Sektora za vanredne situacije, za razvoj ovog sektora.

ivica dačić

Foto: MUP Srbije

 

 

„Tadašnji moj pomoćnik i načelnik Sektora za vanredne situacije, pokojni Predrag Marić došao mi je sa molbom da vas podržim da ostanete u Ministarstvu unutrašnjih poslova. Mislim da je to bila prava odluka i mislim da bez toga ovaj sektor ne bi mogao da funkcioniše kako treba“, izjavio je ministar i istakao da se ponosi svojim tadašnjim zalaganjem za formiranje Sektora koji se pokazao kao jedan od najvažnijih karika u sistemu bezbednosti.

ivica dačić

Foto: MUP Srbije

 

 

Ministar je rekao da je današnjom vežbom pripadnika Sektora za vanredne situacije, specijalizovanih jedinica Civilne zaštite i Dobrovoljnih vatrogasnih jedinica, kao i pripadnika Helikopterske jedinice MUP-a, prikazano kako u realnim situacijama izgleda hrabro i požrtvovano spasavanje i evakuacija građana u različitim vanrednim situacijama, kao i intervencijama sa opasnim materijama i u situacijama mogućih akcidenata.

ivica dačić

Foto: MUP Srbije

 

 

„Kada sve to znamo jer često imamo priliku da ih vidimo u akcijama, možemo čista srca da kažemo da su ovi ljudi tu, prvi i uvek spremni da uđu u najrizičnije situacije, u kojima su i njihovi životi jednako u opasnosti, bez imalo zadrške. Prvi su u pružanju hitnog odgovora u svakoj vanrednoj situaciji. Uvek su prvi na terenu i da upozore građane na moguće opasnosti i ukažu im kako da se ponašaju da bi na najbolji način sačuvali sebe, svoje bližnje i imovinu u vanrednim situacijama“, naglasio je ministar i dodao da su vatrogasci-spasioci samo od početka ove godine u 15.075 intervencija, ugasili više hiljada požara i spasili 614 života.

ivica dačić

Foto: MUP Srbije

 

 

Ministar je naglasio i značaj Helikopterske jedinice u reagovanju u vanrednim situacijama, naglasivši da pripadnici ove elitne jedinice, učestvuju u gašenju velikih požara u našoj zemlji i da su važan deo spasilačkih timova kojima Srbija pomaže i drugim zemljama

 

 

BONUS VIDEO: 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading