svetlana dragijević
Foto: Alo

U Višem Javnom Tužilaštvu u Zaječaru koje vodi istragu, kažu da će se danas i sutra obaviti nova saslušana još dva svedoka, kako bi se eventualno došlo do saznanja gde se nalazi telo dvogodišnje devojčice.

Osumnjičeni za ubistvo Dejan D. i Srđanu J.  iz specijalne psihijatrijske  zatvorske bolnice u Beogradu u kojoj su boravili radi veštačenja psihičkog stanja, vraćeni su u pritvorsku jedinicu u Zaječaru sa izveštajem specijalista veštaka, da su potpuno uračunjljiivi.

Ipak, i pored toga, VJT u Zaječaru zbog postojanja opasnosti  od  mogućeg  bekstva kao i falsifikovanja, uklanjanja i uništavanja  dokaza i tragova  počinjenog krivičnog dela,  kao i mnogo drugih okolnosti koje su uzete u obzir jer su  uznemirile javnost,  osumnjičenima je  produžilo  pritvor na još 30 dana. 

Pritvor u kome se nalazi otac osumnjičenog Dejana D. iz Zlota, Radoslav Dragijević, ističe za tri dana, tačnije  29. maja  i on mora biti pušten da se brani sa slobode,  jer telo Danke Ilić još uvek nije nađeno , pa stoga više nema osnova za njegovo zadržavanje.  

Podsećamo, on  je  uhapšen jer je sa pokojnim, mlađim sinom Daliborom D. koji je preminuo od srčanog udara u Policijskoj upravi u Boru, pomogao starijem sinu Dejanu D. da beživotno tela deteta  premesti  na drugu lokaciju, za koju  se ni dana danas nezna gde se nalazi, jer se najstariji Dragijević brani ćutanjem. 

svetlana dragijević

 

 

U međuvremenu 15. maja, od srca je preminula i majka Dejana D. Svetlana Dragijević, koja je imala status povlašćenog svedoka zbog specifičnosti slučaja, te se vezano za ovo krivično delo pred tužiocem  izjasnila da ništa nezna da je jako bolesna,  čvrsto uverena da njeni članovi porodice to krivično delo nisu učinili. Tako da će Radoslav Dragijevć nakon puštanja iz zatvora zateći praznu kuću u Zlotu. 

Zakomplikovan i veoma težak slučaj u kome se ni nakon dva meseca nezna šta se zapravo tačno  dogodilo  sa dvogodišnjom Dankom Ilić koja je tog kobnog 26. marta sa majkom i bratom boravalila na porodičnom imanju  u Banjskom Polju i pod misterioznim okolnostima nestala, uneo je nemir , strah i zebnju ne samo kod meštana Bora već i javnosti u čitavoj zemlji i van njenih granica. Mnogo je nagađanja, predpostavki ali prava informacija sta se zapravo tačno dogodilo sa detetom,  još uvek se  ne nazire. 

Ipak, uz poslednji iskaz meštanina Bora iznetom Policiji, gde je i kada poslednji put video osumnjičene za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić  26. marta,  kada je prijavljen i njen nestanak, uz iskaze dosadašnjih i novih  svedoka koji će biti saslušani u narednim danima, kao i uz eventualnu kontrolu kretanja oca osumnjičenog za ubistvo, Dejana D. Radoslava, kada bude pušten, postoji nada da bi se moglo doći do traga gde se nalazi telo  nesretno nastradalog deteta i istraga privela kraju, mišljenja su oni koji su se u svom radu susretali sa sličnim slučajevima. 

(Informer)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading