"SKIDAJ TU ČETNIČKU MAJICU, ŠTA SI TO OBUKAO, UBIĆU TE" Brutalan napad u Sarajevu
Foto: Alo/Aloonline.ba/printscreen

- Moje maloletno dete od nepunih 14 godina i ja smo napadnuti ispred SSC u centru Sarajeva kod zajedničkih institucija jer je dete na sebi imalo majicu sa obiležjima "Crvene zvezde". Čupali su dete, nasilno su mu skinuli majicu, mene su krvnički odgurnuli da sam pala i povredila se. To je iz čiste mržnje. Njima je mrak na oči pao kad su videli da je majica sa obiležjima Crvene zvezde - izjavila je majka za medije i Republiici Srpskoj i dodala:

- Jedan je vikao: "Skidaj četničku majicu, šta si to obukao, ubiću te, povrediću te, skidaj!". Detetu je bilo neprijatno da skida majicu jer će ostati go. Na kraju su mu nasilno skinuli i pobegli s majicom.

Inače napad se odigrao oko pola sedam na prometnom mestu u centru Sarajeva, gde je u tom trenutku bilo dosta prolaznika, ali niko nije reagovao ni pokušao da pomogne. 

- Verujte niko prišao nije. Bukvalno niko. Ni meni ni detetu. Išli su svojim putem, nisu se ni osvrnuli. Ustala sam i pozvala policiju. Oni su došli brzo. Ušla sam i u SSC i pozvala čuvara. Taj ulaz je pokriven video nadzorom i nadam se da će ih policija identifikovati - kazala je majka napadnutog dečaka koja je i sama zadobila povrede.

Inače policija je ovaj napad kvalifikovala kao krivično delo nasilničko ponašanje, ali majka dečaka tvrdi da je to čista mržnja.

- Rekla sam im da to nije klasično nasilničko ponašanje, to je bukvalno nacionalna netrpeljivost. Videli su da nismo Bošnjaci. Na majici je sitnim slovima pisalo "Delije sever". Sve je prijavljeno MUP-u Kantona Sarajevo. Tek sam sad postala svesna gde i s kim živimo. Odbijala sam sebi da priznam da ima tako loših ljudi. Život me demantovao- kazala je za dečakova majka. 

(ATV)

 

BONUS VIDEO: 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Junački

25.05.2024 08:17

Svaka čast! Junaci su junački napali ženu i dete, a onda hrabro pobegli.