OPTUŽENI ZA PUCNJAVU NA VRAČARU ODBIO DA IZNESE ODBRANU U obračunu dvoje ranjeno
Foto: Printscreen

Đorđević je rekao da ne želi da iznosi odbranu i da odgovara na pitanja, dodajući da se protiv njega pred tim sudom vodi još jedan postupak za pokušaj ubistva.

Tužilac je predložio da se ispitaju svedoci, dok je sudija konstatovao da je jedan od oštećenih odustao od krivičnog gonjenja.

Odbrana, sa druge strane, delimično osporava činjenično stanje, ali ne i sam događaj koji je opisan u optužnici.

Njegov advokat Ivan Bajazit je rekao da ne osporavaju da je Đorđević nosio oružje, ali da za ostala tri krivična dela koja su mu stavljena na teret, kako je rekao Bajazit, postoji samo teška telesna povreda, ali ne kako je tužilaštvo navelo, već u nehatu.

Đorđević se optužnicom tereti za četiri krivična dela - teška telesna povreda, laka telesna povreda, izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Sledeće suđenje zakazano je za 24. jun, za kada su pozvani oštećeni i svedoci.

Đorđević je, kako se sumnja, 22. maja 2023. godine prišao kladionici i u trenutku kada je A.P. izlazio iz kladionice iz pištolja ispalio četiri projektila, nanevši A.P. tešku telesnu povredu.

Jedan od ispaljenih projektila pogodio je D.L, koji je zadobio laku telesnu povredu.

Nakon toga optuženi se trčećim korakom udaljio sa lica mesta u pravcu Čuburske ulice, ali ga je policija ubrzo pronašla i lišila slobode.

BONUS VIDEO: 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading