marko miljković
Foto: Alo/Alo

- "Brajtling" je falš, nisam ni znao da postoji dok nisam video na pretresu. Taj sat vredi 200 evra, prevarili su me kad sam bio mlad - rekao je juče Miljković u Specijalnom sudu i ponovio da je jedan od satova dobio na poklon od biznismena Aleksandra Papića.

Miljković je zatim, posle pregleda dokaza u pisanoj dokumentaciji, gde su prikazani između ostalog i kupoprodajni ugovori za stanove sa potpisom Markovog dede Miladina Miljkovića, rekao da "nije imao nikakve veze sa tim nekretninama, jer nisu u njegovom vlasništvu, već u vlasništvu njegovog dede", nakon čega se dotakao i načina na koji su došli do novca kojim je kupljen stan na ime njegove supruge Tanje.

- Tog jutra bio sam u banci sa svojoj suprugom, a po savetu službenice, naveli smo kratko da je reč o ušteđevini, pa iz tog razloga nismo dalje objašnjavali da je novac kojim je kupljen stan u stvari sakupljen od svadbe - rekao je okrivljeni.

Podsetimo, Marko Miljković je na prošlom održanom suđenju izjavio da je mesečno zarađivao 1.000 do 2.000 evra na poslovima obezbeđenja, a da su za svadbu on i supruga dobili preko 200.000 evra u kešu.

- Ja sam se ranije izjašnjavao u vezi stečenog novca, to je moja ušteđevina, iz raznih poslova koje sam radio. Nikada nisam bio prijavljen, niti ću biti, jer neću državi da plaćam ništa zarad nekog minimalca - rekao je Miljković.

Foto: Alo.rs

 

 

Tužilaštvo, podsetimo, tereti Veljka i Bojanu Belivuk, Marka i Tanju Miljković i Filipa i Mariju Ivanovski da su prljav novac zarađen od kriminala ulagali u legalne tokove kupovinom stanova, kuća, građevinskog materijala, placeva, automobila i satova. Optužnicom je inače obuhvaćena i Belivukova tašta, Snežana Đorđević, ali je postupak u odnosu na nju razdvojen zbog njenih zdravstvenih problema.

Na osnovu dalje pročitane dokumentacije, navedeno je da su iz kuće Belivuka zbog istrage oduzete i novčanice, a kako je njegov branilac Dejan Lazarević rekao, očigledno je da se radi o dečijoj ušteđevini. Međutim, Belivuk o tome nije želeo da se ponovo izjašnjava.

Tužilac: Tašta je formalni vlasnik

Advokat Dejan Lazarević se osvrnuo na deo dokumentacije o kupovini placa u Kozarčevoj ulici na Zvezdari, koja se vodi na Belivukovu taštu, na šta se tužilac nadovezao rekavši da će se uskoro otkriti ko stoji iza toga.

- Snežana Đorđević jeste formalni vlasnik, ali ovde će se u narednom periodu pojaviti svedoci koji će reći ko stoji iza ovoga i ko je ulagao novac - rekao je tužilac.

(Kurir)

BONUS VIDEO: 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading