"RADIO SAM U PODRUMU PIĆA ZA 60.000 DINARA" Velja Nevolja pravi cirkus na suđenju
Foto: Alo.rs

Naime, Veljko Belivuk i Marko Miljković biće dovedeni iz pritvora, dok će ostali optuženi u sud u Ustaničkoj doći sa slobode, kada će se vršiti uvid u pisanu dokumentaciju.

Tužilaštvo ih, podsetimo, tereti da su prljav novac zarađen od kriminala ulagali u legalne tokove kupovinom stanova, kuća, građevinskog materijala, placeva, automobila i satova. Optužnicom je inače obuhvaćena i Belivukova tašta, Snežana Đorđević, koja se na prošlom suđenju održanom početkom aprila nije pojavila.

Marko Miljković

Alo!/Masanori Jošida

 

- Optuženi su tokom pripremnog ročišta kratko izjavili da nisu krivi, i to ročište je bilo zatvoreno za javnost. Za danas je zakazan nastavak suđenja po optužnici Javnog tužilaštva za organizovani kriminal kojom se terete da su prljav novac zarađen od kriminala ulagali u legalne tokove kupovinom stanova, kuća, građevisnkog materijala, placeva, automobila i satova - rekao je izvor.

Veljko Belivuk i Marko Miljković, s druge strane, terete se u drugom sudskom postupku zbog sumnje da su organizatori kriminalne grupe koja se tereti za sedam ubistava, otmicu, silovanje i trgovinu drogom i oružjem, dok je Ivanovski označen kao pripadnik klana. Ivanovski je, podsetimo, označen kao pripadnik klana.

bojana belivuk

Tanjug/Jadranka Ilić

 

Na prošlom suđenju, do tada nevenčana supruga Filipa Ivanovskog izjavila je da se od sada potpisuje kao Ivanovski, pri čemu je tom prilikom dostavila i izvod iz matične knjige venčanih.

Belivuk je prilikom izvođenja svoje odbrane ponovio da je bio zaposlen kao koordinator u podrumu pića sa mesečnom zaradom od oko 60.000 dinara i da je radio na poslovima obezbeđenja. Naveo je takođe i da nije učestvovao u kupovini placa u Kozarčevoj ulici na Zvezdari, niti gradnji na tom placu, već je sve to činila njegova tašta Snežana Đorđević od njene ušteđevine.

Foto: Alo.rs

 

- Imovina koju smo supruga i ja stekli nije basnoslovna, svako ko je radio kao nas dvoje, pa i po dva posla, mogao je to da ima. Sa kućom i placem nemam nikakve veze, sve je od ušteđevine kupila i gradila moja tašta. Možda, sigurno joj i jeste pomagala moja supruga, oko pozivanja majstora. Naš stan je u Živka Davidovića 83, na 200 metara od placa, druga stvar tašta je bolesna, a treće moja supruga joj je ćerka. Nadam se da neće svako morati da odgovara zato što pomaže roditeljima, naprotiv da joj ne pomaže to bi bilo zanemarivanje - rekao je tada Belivuk.

Marko Miljković je izašao za govornicu posle Veljka Belivuka kada je rekao da su za svadbu on i supruga Tanja dobili više od 200.000 evra u kešu.

Veljko Belivuk

Foto: Alo.rs

 

- Pravili smo svadbu u Metropolu sa preko 300 zvanica i dobili smo preko 200.000 evra, pa smo se dogovorili da bude na nju. Tužilaštvo kaže da je svadba bila 2015. a čudno što je kupljen stan 2020, moja stvar je, nigde ne piše kada ja moram da potrošim novac, mogu i da ga zapalim. Dakle, stan je kupljen, nije plaćen u celosti. Ja radim ceo svoj život, radim obezbeđenje lica i objekata, time sam se bavio do hapšenja - naveo je Miljković.

Njihove supruge nisu tada iznosile odbranu, već su nakon izlaganja Belivuka i Miljkovića, obe izjavile da stoje pri svom iskazu, te nemaju šta novo da dodaju, a isti slučaj je bio i sa Filipom Ivanovski. Jedina koja je prihvatila i da odgovara na pitanja je Marija Ivanovski koja je istakla da je njoj i njenom suprugu Filipu, njena porodica pomagala novčano, kao i Filipov otac.

- Pomagala nam je moja porodica i njegov otac Jugoslav. Ja sam imala karticu njegovog oca, on mi je često slao novac. Filipov otac je pomagao meni za život, i kada je Filip uhapšen, kako za izdržavanje mene tako i za ono što treba njemu dok je bio u pritvoru. Pomagali su i moji, hranom, novcem.

(Kurir)

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading