autobus
Foto: Printscreen/Preentscreen/Mag Tv

Milan J. (50), osumnjičen da je u utorak oko 10 sati izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo vozač autobusa Momčilo R . (56), a povređen je 21 putnik, danas će biti priveden u Više tužilaštvo u Beogradu na saslušanje.

Njemu se na teret stavlja teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja za koje je najteža zaprećena kazna 12 godina zatvora. Kako se sumnja, Milan J. nije stao na znak stop i nije ispoštovao prvenstvo prolaza i tom prilikom je presekao put autobusu prigradskog prevoza koji je išao ka Obrenovcu. Dežurni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu naredio je da se izvrši saobraćajno-tehničko veštačenje kamiona i autobusa koji su učestvovali nesreću.

Milan J. navodno je pokušao da pobegne sa lica mesta, ali je brzo uhvaćen, a na droga-testu bio je pozitivan na amfetamin. On je uhapšen na licu mesta i određeno mu je policijsko zadržavanje do 48 časova.

autobus

Preentscreen/Mag Tv

 

Prema rečima meštana, nesrećni Momčilo R. je nastradao spasavajući druge. Kako kažu, on je uočio pomahnitalog vozača kamiona i u poslednjem trenutku je pokušao da izbegne sudar.

- Krenuo je da skreće udesno. Nažalost nije izbegao sudar, ali da to nije učinio možda bi bio još veći broj povređenih ili ne daj bože nastradalih. Nije imao vremena da zakoči, ali je skrenuo udesno i koliko-toliko umanjio efekte sudara.

Podsetimo, nastradali vozač autobusa Momčilo R. iza sebe je ostavio majku staru 82 godine, koja je posle saznanja o sinovljevoj pogibiji u teškom stanju.

- Momčilo nema brata ni sestru, bio je jedinac! Majka je imala samo njega. Kada je saznala, ženi je pozlilo, ne znamo kako će ovo preživeti. Ima sestru od tetke, koja je za tragediju saznala na poslu. Devojka je jedva na nogama stajala od šoka - navodi jedan od poznanika nastradalog Momčila. 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading