Rade Dragijević
Foto: Alo/Alo

Istraga vezana za pronalazak tela male Danke Ilić (2) i dalje traje s obzirom na to da telo devojčice još uvek nije pronađeno.

Više javno Tužilaštvo u Zaječaru će Radoslava Dragijevića, oca osumnjičenog za ubistvo devojčice koji je bio saučesnik u premeštanju tela na drugu lokaciju pustiti po isteku produženog pritvora 29. maja i on će se braniti sa slobode.

Inače,Dragijević i Janković su sa veštačenja iz psihijatrijske zatvorske bolnice iz Beograda vraćeni u pritvorsku jedinicu sa rezultatima da su uračunjivi.

Telo devojčice Danke Ilić još uvek nije nađeno i tužulaštvo praktično mora doneti adekvatnu odluku o dvojici osumnjičenih.

- Sagledavajući sve okolnosti VJT u Zaječaru predložilo je produžavanje pritvora osumnjičenima za ubistvo, Dejanu Dragijeviću i Srđanu Jankoviću na još 30 dana, zbog postojanja sumnje i okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva osumnjičenih i okolnosti koje ukazuju da će uništiti, sakriti i falsifikovati dokaze i tragove krivičnog dela. Takođe u obzir se uzima i način izvršenja i težina posledica krivičnog dela koja su dovela do uznemirenja javnosti, ističu u Višem javnom Tužilaštvu u Zaječaru. O svemu dodatno ukoliko se nešto izmeni javnost će biti blagovremeno obaveštena.

Danka Ilić ubijena je 26.marta ove godine, a ta informacija saopštena je 4. aprila. Za taj zločin su osumnjičeni Dejan Dragijević iz Zlota i Srđan Janković iz Luke, obojica radnici JKP "Vodovod" Bor koji su u pritvoru.

Policijsko zadržavanje je bilo određeno i Dejanovom bratu Daliboru Dragijeviću koji je preminuo u policijskoj stanici u Boru.

U međuvremenu je preminula majka Dejana Dragijevića, Svetlana Dragijević.

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading