Roditelji Panić, Dubona, Saša i Zorica Panić
Foto: Printscreen/youtube.com / Insajder TV

Monstrum Uroš Blažić koji je 4. maja prošle godine nasumičnom pucnjavom ubio devetoro mladih u okolini Mladenovca konačno će se naći pred sudijom, ali i pred neutešnim roditeljima kojima je uništio živote.

Nesrećni Panić je tragične večeri izgubio sina Milana (22) i ćerku Kristinu (19), a sada se sprema da prvi put nakon toga ugleda krvnika koji mu je oduzeo svaki razlog za život.

kristina panić

Facebook

 

- Poslednjih dana samo o tom suđenju mislim. Adrenalin mi je previsok. Razmišljam kako ću da odreagujem kad ga budem video. Samo mi se crne misli motaju po glavi, jer neću moći da se suzdržim i neću ni da pokušavam da se obuzdam bar da mu nešto ne kažem - počinje svoju ispovest za Alo! slomljeni otac.

On ističe da se nikada neće pomiriti s kaznom od 20 godina robije, koliko je zaprećeno Blažiću, jer doživotnoj robiji za takvo delo podležu samo stariji od 21 godinu, a ubica je u trenutku masakra imao 20.

Panić: Uzeću im svaki dinar

Saša Panić navodi i da će zakonskim putem boriti da roditeljima Uroša Blažića uzme sve što imaju.

- Voleo bih da Blažićima uzmem svaki dinar i metar zemlje koji imaju. Sve ću dati advokatima i bolnici za prevremeno rođenu decu, jer je moj Milan bio tamo, rođen je u sedmom mesecu. Sve ću da im dam, neću dinar da uzmem sebi - kaže Panić.

- Tako pravdu ne mogu da dobijem. Neću da prihvatim kaznu od 20 godina. Ne interesuje me da li je zakon takav, neka ga promene. Ostao sam bez oba deteta, i šta sad treba, da čekam 20 godina da on izađe, pa da ja preuzmem pravdu u svoje ruke - pita se Panić u očaju, i dodaje:

mladenvac

MUP

 

- Adekvatna kazna za mene bi bila da me puste u zatvor kod Uroša i njegovog oca… platio bih čitavo bogatstvo, samo da mi to dozvole - iskren je naš sagovornik.

Neutešni otac naglašava da nikada neće prestati zakonski da se bori za pravdu.

Advokat: Roditelji neće davati iskaze

Advokat Stefan Stefanović zastupa osam oštećenih porodica, u kojima je četvoro ubijenih i četvoro ranjenih osoba, a za naš list objašnjava šta se očekuje na pripremnom ročištu.

- Okrivljeni Uroš i njegov otac će se izjasniti o krivici, a roditelji žrtava moći će da prisustvuju tome u sudnici, ali neće davati iskaze. Takođe, biće pročitana optužnica i obe strane izneće svoje dokazne predloge - rekao je Stefanović za Alo!.

- Neću se zaustaviti uopšte, nikad! Živim za to. Unajmio sam tri advokata. Na prvom suđenju želim da kažem Urošu da treba da zna da je neko od roditelja ostao živ, da nije sve pobio. Ne plašim se više nikoga. Šta god da odluči sud nakon moje reakcije, da me izbaci, da me kazni… ama baš me ništa ne interesuje - govori neutešni Saša.

Milan Panić

Facebook

 

Istom optužnicom obuhvaćen je i Urošev otac Radiša Blažić, a za ujaka i njegovog sina iz Kragujevca, gde je ubica i uhapšen, podignuta je druga. Tužilaštvo predlaže maksimalnu kaznu od po 20 godina i za Uroševog oca, a postupak protiv rođaka ubice vodiće se u Kragujevcu.

BONUS VIDEO

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading