Suđenje Ribnikar
Foto: Alo/Foto: Masanori Jošida

Miljana Kecmanović, majka dečaka ubice koji je 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi ubio devetoro vršnjaka i radnika obezbeđenja, danas bi stigla je u Viši sudo u Beogradu, a kako je planirano ona će nastaviti da odgovara na pitanja roditelja ubijenih i ranjenih.

Miljana je u pratnji advokata Irine i Borivoja Borovića stigla u sud oko 10.20 sata minuta. Takođe, u zgradu suda stigli su i roditelji ubijene dece. 

Miljana Kecmanović je na prethodnom suđenju iznela odbranu, negirajući krivicu, i počela da odgovara na pitanja članova porodica ubijenih i ranjenih, koji u ovom predmetu imaju status oštećenih.

Ona je, kao i njen suprug, odbila da odgovara na pitanja punomoćnika oštećenih. Vladimir Kecmanović takođe od početka suđenja negira krivicu.

Sud je u ovom slučaju zatvorio suđenje za javnost iz razloga zaštite interesa maloletnih žrtava. Pored Kecmanovića optuženi su i instruktor i vlasnik streljane u kojoj je, kako se sumnja, maloletni K. K. učio da puca.

U ovom sudu malo kasnije, u podne bi trebalo da počne parnični postupak protiv dečaka i njegovih roditelja, po tužbi dečaka koji je tada ranjen, odnosno njegovih roditelja.

Otac dečaka, optužen je da je izvršio krivično delo - teško delo protiv opšte sigurnosti jer je dete od 13 godina vodio u streljanu i učio da puca, kao i da nije adekvatno čuvao oružje u kući. Dečak K. K, koji u vreme izvršenja ovog zločina nije imao navršenih 14 godina, pa samim tim nije krivično odgovoran, pucao je na svoje drugove iz dva očeva pištolja koja je uzeo 1. maja.

Kobnog dana stavio ih je u svoj ranac, otišao u školu i tokom prvog časa ubio 10 osoba i ranio još petoro dece i nastavnicu istorije.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading