svetlana dragijević
Foto: Alo

To su najnoviji podaci iz istrage koju sprovodi Više javno tužilaštvo u Zaječaru.

Prema dosadašnjim informacijama, kako se sumnja radnici JKP „Vodovod Bor”, Srđan i Dejan, kobnog 26. marta oko 13.30 sati službenim automobilom udarili su devojčicu Danku, a onda je ubacili u kola, gde ju je Dejan udavio golim rukama. Zatim su njeno telo bacili na deponiju na Starobanjskom polju, ali su je nakon toga premestili na nepoznatu lokaciju, koja još uvek nije otkrivena.

svetlana dragijević

U Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu završeno je psihijatrijsko veštačenje koje je pokazalo da su osumnjičeni za Dankino ubistvo bili u uračunljivom stanju za vreme svirepog zločina.

- Veštačenje koje je sprovedeno u okviru Specijalne zatvorske bolnice pokazalo je da kod Dragijevića i Jankovića ne postoji duševno oboljenje, niti privremeni duševni poremećaj koji je uticao na njihovu sposobnost da upravljaju svojim postupcima u vreme izvršenja krivičnog dela - rekao je juče izvor blizak slučaju za medije.

svetlana dragijević

 

 

Zakonski gledano, to znači da Srđan i Dejan nikako neće imati mogućnost za izricanje mere bezbednosti obaveznog čuvanja i lečenja u psihijatrijskoj ustanovi, na šta bi imali pravo da je ustanovljeno da su neuračunljivi, odnosno sada im definitivno preti doživotna robija.

Takođe, otkriven je i jedan svedok u ovom slučaju koji je kako kaže osumnjičene video tragičnog dana, sat vremena nakon ubistva.

- Bilo je to 26 . marta oko 14.45 minuta. Ugledao sam ih kod deponije na Starobanjskom putu. Srđan je stajao pored automobila, dok je Dejan sišao niz liticu punu smeća i otpada. Uredno sam se javio Srđanu, međutim, on je delovao zbunjeno i kao da nije hteo da mi se javi, niti da me pogleda. Tada nisam znao šta se dogodilo. Bila mi je to neobična reakcija. Kasnije sam čuo da je nestala devojčica i odmah sam pozvao policiju i ispričao im sve što sam video - ispričao je svedok S. S. iz Bora za medije.

Potraga za telom Danke Ilić

Alo!

 

Osim Jankovića i Dragijevića, koji su osumnjičeni za teško ubistvo deteta, pod istragom je i Dejanov otac Radoslav, koji je u pritvoru već dva meseca, ali prema našim saznanjima, on izlazi na slobodu 29. maja, a sumnja se da je pomogao sinu da premesti Dankino telo na drugu lokaciju.

- Za krivično delo koje se njemu stavlja na teret pritvor ne može trajati duže od dva meseca, zato nema osnova de se pritvor osumnjičenom Dragijeviću produži nakon 29. maja - objasnili su za Alo u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading