"OSEĆALA SAM SE OSRAMOĆENO I PLAKALA SAM" Danas svedočila žrtva učitelja glume Mike Aleksića
Foto: Alo/TANJUG/ JAROSLAV PAP

Suđenje Miroslavu Miki Aleksiću, učitelju glume nastavljeno je danas u Višem sudu u Beogradu svedočenjem oštećene J. V. (21). 

Ona je ispričala da je Aleksić napastvovao u svojoj kancelariji 29. novembra 2020, u vreme dok je njena grupa imala čas glume u prostoriji pored.

- Osećala sam se osramoćeno i plakala sam. Bila sam u šoku i bila nemoćna. Moja grupa je kad sam izašla iz Mikine kancelarije videla suze u mojim očima. A potiskivala sam to što se desilo. Osećala sam se kao da sam uradila nešto pogrešno i bilo me je sramota - rekla je J. V., koja je Miku prijavila za polno uznemiravanje u vreme kada je bila maloletna i ona u postupku ima status posebno osetljivog svedoka.

Branilac Aleksića Zoran Jakovljević ispitivao je J. V. u vezi sa njenim postupanjem nakon što je Aleksic uznemiravao prema optužnici.

- Nisam više išla u školu glume - rekla je devojka. 

Brojna pitanja Jakovljevića sudija je ocenio kao nerelevantna za ovaj postupak i branilac je negodovao. 

J. V. je priznala da je preuveličala dogadjaj u objavama na društvenim mrežama te da nije išla u policiju do tada iako je to napisala.

- Da budem iskrena, htela sam da preuveličam sa mojom drugaricom da bi ubedila sve da nam se to desilo pošto su mi verovali samo oni koji su me videli kad sam tog dana plakala - rekla je svedok.

Mika Aleksić nije imao pitanja za bivšu polaznicu svoje škole, a vidno mršaviji je dobro podneo sudjenje uprkos nedavnoj operaciji i lošem zdravstvenom stanju. 

Nekoliko prethodnih ročišta je odloženo zbog njegovog lošeg zdravstvenog stanja i onkološke terapiije koju prima.

Inače, Aleksić je optužen za seksualna zlostavljanja sedam polaznica svog dramskog studija, koji je u međuvremenu zatvorenn. 

Na narednom ročištu 24. juna  u planu je da se sasluša još jedna oštećena glumica Iva Ilinčić, a od 1. jula biće saslušavani svedoci.

Suđenje Miroslavu Aleksiću počelo je u jesen 2021. godine. On je posle hapšenja u januaru 2021. godine osam meseci bio u pritvoru, a najon toga šest meseci u kućnom pritvoru, nakon čega se brani sa slobode.

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading