Ubice Danke Ilić
Foto: Alo/Foto: Printscreen

Osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić dvogodišnje devojčice iz Bora koja je nestala 26. marta u mestu Banjsko Polje, dok je bila pod nadzorom majke, Dejan Dragijević iz Zlota i Srđan Janković iz Luke, za koje je utvrđeno deset dana kasnije da su devojčicu udarili službenim kolima tamošnjeg vodovoda, a potom je udavili, bili su na psihijatrijskom veštačenju u bolnici u okviru Centralnog zatvora u Beogradu.

- Veštačenje koje je sprovedeno u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu pokazalo je da kod Dragijevića i Jankovića ne postoji duševno oboljenje niti privremeni duševni poremećaj  koji je uticao na njihovu sposobnost da upravljaju svojim postupcima u vreme izvršenja krivičnog dela - saznaju mediji.

Dragijević i Janković protiv kojih Više javno tužilaštvo u Zaječaru sprovodi istragu zbog teškog ubistva male Danke Ilić, stravični zločin izvršili su u uračunljivom stanju. 

Nalaz veštačenja je ključan za odluku o krivičnoj sankciji. Posle ovog nalaza jasno je da Dragijević i Janković mogu da dobiju doživotnu robiju, odnosno isključena je mogućnost za izricanje mere bezbednosti obaveznog čuvanja i lečenja u psihijatrijskoj ustanovi, na šta bi imali pravo da je ustanovljeno da su neuračunljivi.

Osumnjičenima se na teret stavlja krivično delo teško ubistvo deteta za koje je po izmenama Krivičnog zakonika koji je stupio na snagu 1.decembra 2019. godina zaprećena kazna doživotne robije bez uslovnog otpusta. 

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading