Iznuda
Foto: Alo/Foto: Vladimir Marković

Piše: Nebojša Popović

Mladići A. S. (20) i V. L. (19), kao i jedna devojka L. P. (21), svi iz Beograda, uhapšeni su početkom maja zbog sumnje da su kompromitujućim snimcima ucenjivali biznismena S. D. iz istog grada, tražeći mu 10.000 evra.

Oni su krivično delo izvršili nakon zajedničkog dogovora, tako što su preduzetniku pretili da će otkriti tajnu koja bi mogla da našteti njegovom ugledu i časti, a da bi ga „poštedeli“ zahtevali su od njega da im preda pomenuti iznos novca.

Kako saznajemo, lisice na ruke stavljene su im u sredu, 15. maja, nakon što je S. D. slučaj prijavio beogradskoj policiji.

Prema nezvaničnim informacijama, uhapšeni trojac došao je na ideju kako da na lak način dođu do novca.

- Navodno je devojka iz te grupe bila mamac. Nakon što se upoznala sa svojom žrtvom, na scenu su stupili njeni drugari te su susret snimili. Sumnja se da su potom po obavljenom viđenju drugovi te devojke stupili u kontakt sa žrtvom te su mu predočili snimke i fotografije i zapretili da će one završiti na društvenim mrežama i kod članova njegove familije ukoliko im ne isplati traženi iznos - objašnjava za Alo! izvor blizak slučaju.

Tada je, prena našim informacijama, usledila prava filmska akcija.

- Žrtva je uradila pravu stvar te je slučaj prijavila policiji, pod čijim budnim okom je usledila primopredaja novca, a nakon svih prikupljenih dokaza osumnjičeni su uhapšeni - otkriva naš izvor.

Po isteku policijskog zadržavanja, osumnjičeni su u petak saslušani u prisustvu izabranih branilaca na okolnost krivičnog dela iznuda.

Za mladića A. S. tužilaštvo je predložilo pritvor do 30 dana iz zakonskih razloga u krivičnom postupku, s obzirom na to da postoje osobite okolnosti koje ukazuju da bi boravkom na slobodi osumnjičeni ometao postupak uticajem na svedoke, kao i okolnosti koje ukazuju da bi boravkom na slobodi ponovio krivično delo koje mu je stavljeno na teret.

Dežurni sudija Prvog osnovnog suda u Beogradu je odredio pritvor za osumnjičenog na osnovu navedenih zakonskih razloga.

Osumnjičena L. P. je sa tužilaštvom zaključila sporazum o priznanju krivičnog dela iznuda u zamenu za kaznu kućnog zatvora u trajanju od šest meseci, koja će se izvršiti u prostorijama u kojima osumnjičena stanuje, uz primenu elektronskog nadzora.

Sa osumnjičenim V. L. tužilaštvo je zaključilo sporazum o priznanju istog krivičnog dela na kaznu zatvora u trajanju od šest meseci koja će se, takođe, izvršiti u prostorijama u kojima osumnjičeni stanuje, uz nošenje nanogice.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading