marko niketić
Foto: Printscreen/Instagram

Do teške saobraćajne nesreće došlo je u predgrađu Čikaga Glenvjuu kada je Marko svojim „mercedesom“ nameravao da skrene levo u jednu ulicu, ali se tada u njega, vozeći „ford mustang”, zakucao Tijang Kim pri brzini od 193 km na sat, zbog čega se Markov „mercedes” prepolovio. U toj oblasti dozvoljena je maksimalna brzina do 56 km/h.

S Markom se vozila i njegova devojka (16), a sa Tijangom je bio njegov prijatelj. Niketić je preminuo na licu mesta, a devojka i suvozač iz „mustanga” su zbrinuti u bolnici s teškim povredama, dok je Tijang prošao sa jednim prelomom.

Osumnjičeni u invalidskim kolicima

Suvozač iz automobila Tijanga Kima zadobio je prelom kičme i jedna arterija mu je presečena, a Kim je u sudaru polomio butnu kost, pa je na sud u subotu doveden u invalidskim kolicima.

Tijang Kim je u subotu saslušan u sudu u Čikagu, gde mu je sudija odredio pritvor zbog 10 teških krivičnih dela koja su izazvala Markovu smrt.

Prilikom saslušanja Tijang je povratio nekoliko puta, a njegov advokat Džejms Hijun se izvinio zbog toga, naglasivši da je njegov branjenik pod teškim lekovima i da mu je zbog toga muka.

čikago

Foto: Youtube/ABC 7 Chicago

 

Kimov otac, vozač kamiona, izjavio je okupljenim novinarima ispred sudnice da krivi i sebe za tešku tragediju. On je ispričao kako je baš te večeri pričao sa sinom o bezbednosti u vožnji.

Poslednji podaci iz istrage govore da je Kimovo kretanje te večeri u potpunosti snimila njegova auto-kamera.

marko niketić

Police

Ona je prvo zabeležila da je Tijang oko 20 sati prošao pored Markove kuće, koja je blizu mesta nesreće, kako ide ka centru Čikaga, a zatim i kako se vraća oko 23 sata i nasilničkom vožnjom prolazi kroz brojne ulice i pretiče veliki broj automobila koji su išli dozvoljenom brzinom, a u jednom trenutku i kako prolazi kroz crveno svetlo.

marko niketić

Instagram

 

U 23 sata i šest minuta Kim dolazi u predgrađe Glenvju, a jedan vozač je svedočio da je tada mladić isključio svetla na automobilu, što se vidi i na Kimovoj kameri, i naglo povećava brzinu.

Kimovi roditelji u očaju

Advokat Tijanga Kima je u subotu na saslušanju izjavio da mladićeva porodica izražava duboko saučešće roditeljima Marka Niketića.

marko niketić

youtube.com

- Njima je veoma teško zbog toga. Osećaju se užasno. U moje i njihovo ime Niketićevoj porodici izražavamo saučešće, i delimo bol sa njima, a tu smo i da pružimo podršku povređenima. Roditelji Tijanga žele da se izvine svima. Nema reči koje mogu opisati šta se desilo - rekao je advokat u ime Tijangovog oca.

Tada je jedna kućna nadzorna kamera snimila Niketića kako daje migavac i kreće levo, a Tijang uključuje svetla i zakucava se u Markov „mercedes”.

Testiranjem je utvrđeno da je Kim bio pod dejstvom alkohola i kanabisa, a u njegovom „mustangu” pronađena je izvesna količina iste supstance.

Markova devojka pretrpela je teške povrede i bila je u kritičnom stanju, a u subotu je uspela da dođe na Kimovo saslušanje, zajedno sa Markovim roditeljima.

BONUS VIDEO

 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading