VUKAŠIN PRE NEGO ŠTO JE ZAKLAO LJUBINKU U DOMU ZDRAVLJA U ŠAPCU IZGOVORIO "Ja moram da uradim neku glupost da bih se vratio u zatvor"
Foto: Shutterstock

Detektiv Braca Zdravković je u svom videu na Jutjubu objasnio šta se dogodilo tog kobnog dana.

"Medicinska sestra zvala se Ljubinka Popović, a rođena je 1959. godine u Šapcu. Završila je tamo osnovnu, kasnije i srednju medicinsku školu jer je od malena želela da bude zdravstveni radnik. Odmah po završenoj srednjoj školi počela je da radi u Domu zdravlja u Šapcu. Ljubinka je bila miljenica svih ljudi koji su je znali", počeo je priču Zdravković.

"Njen suprug Miroslav, ona ga je iz milošte zvala Mića, bio je dobar čovek. Njih dvoje su iz ljubavi koju su gajili jedno prema drugom imali vrlo skladan brak. U tom braku dobili su i dvoje dece sina i ćerku. Ljubinka je od svoje dece imala četvoro unučadi i očekivala je peto unuče, a radovala se što će za dve godine otići u penziju da bi sve slobodno vreme ovoga sveta posvetila zapravo svojim unučićima", dodao je detektiv Braca.

Ona je kao i svakog dana i tog 12. januara 2016. godine došla na vreme na posao. Radila je ujutru od 7:00 h. Došla je sa svojim koleginicama medicinskim sestrama, popila je kafu, pričale su o praznicima koji su prošli i o praznicima koji dolaze. Radila je sa pacijentima, a ubrzo je došlo vreme pauze kada lekari i medicinsko osoblje odlaze do takozvane lekarske sobe da bi tamo doručkovali. Obično ta pauza traje tridesetak minuta, mada nekad zna da potraje i par minuta duže.

"Ljuba je ostala da nešto radi u doktorkinoj ordinaciji i nije otišla na pauzu kao što obično radi. U jednom trenutku Ljuba je izašla iz sobe gde je radila papirologiju, najverovatnije da bi otišla do kartoteke. Primetila je na klupi u hodniku jednog mladića kako sedi. Pošto ga je znala od ranije rekla mu je da dođe posle pauze. On je samo ćutao, klimnuo je glavom, ustao je i izašao je iz Doma zdravlja", prepričao je Zdravković.

Njegovo ime je Vukašin Vilotić. On je rođen u selu Bojić kod Šapca 1976. godine. Tu je završio osnovnu školu, a kasnije u Šapcu je završio i srednju školu. Vukašin je u Bojiću živeo sa svojom majkom Radmilom i ocem Božidarom. On je zbog saobraćajne nesreće sa smrtnim ishodom izdržavao kaznu u KPZ Sremska Mitrovica u otvorenom delu. Godine 2013. on zbog dobrog vladanja dobija skraćenje zatvorske kazne koja je trebalo da traje tri godine.

Kako je preneo detektiv Zdravković, Vukašin je drugarima pričao da mu je u zatvoru bilo lepo. "Čak je u jednom trenutku nekim svojim prijateljima rekao: 'Ja moram da uradim neku glupost kako bi se vratio u zatvor.' Kad su ga prijatelji posavetovali da ode lekaru, on je to i uradio i ispričao je sve šta ga muči. Oni su mu odredili svakodnevno lečenje u Dnevnoj psihijatrijskoj bolnici. On je tamo dolazio, uzimao je lekove do jednog izvesnog perioda, a onda je samoinicijativno prestao da dolazi", ispričao je detektiv.

Kako je preneo detektiv, on je živeo u siromašnoj porodici i jedan period nisu imali kako da se prehrane, pa je došao na ideju da ode kod lekara kako bi mu prepisali uput za bolnicu. "Došao je na ideju da ode kod svog psihijatra i da ga zamoli da mu on sredi da dobije neku bolnicu kao Laza Lazarević. Hteo je da tamo provede po godinu, dve, zato što će tamo imati i hranu. Međutim lekar mu je dao savet da on počne da redovno uzima ove psihostabilizatore i da će to sve doći na svoje mesto. Naravno u tom trenutku lekar najverovatnije da nije ni znao pozadinu molbe za odlazak u bolnicu tog tipa", rekao je Zdravković.

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading