danka ilić ubice
Foto: Alo/Foto: Prinstcreen

Osumnjičeni za stravičan zločin Srđan Janković i Dejan Dragijević i dok Srđan od početka ćuti Dejan je priznao šta je uradio i kako je ubio dete, a onda bacio telo na Starobanjsku deponiju, ali i da je dva dana kasnije sa bratom Daliborom i ocem Radoslavom premestio telo, ali dobija da kaže gde.

Istraga zločina ide u više pravaca, a sa nestrpljenjem se očekuju rezultati tri ključna testa koji bi mogli da razreše ovu misteriju, pruže odgovore o ubistvu dvogodišnje devojčice i pomognu u pronalaženju njenog tela.

U očekivanju ishoda DNK i GPS analiza, uz psihološko veštačenje, evo koje informacije donose ova tri testa koja su ključna za rasvetljavanje slučaja Danke Ilić i pronalaženje istine.

Danka Ilić ubice

Alo!

 

 

Pre više od nedelju dana, Više javno tužilaštvo u Zaječaru dobilo je rezultate DNK veštačenja koji su pokazali da u automobilu, za koji se pretpostavlja da su ga osumnjičeni koristili kada su udarili Danku Ilić, nisu pronađeni njeni biološki tragovi.

Kako je istakao Miodrag Canović, tužilac Višeg javnog tužilaštva, pristigli rezultati predstavljaju samo jedan deo veštačenja, budući da se veštači veliki broj predmeta.

- Ovo je rezultat veštačenja delova stvari iz službenog automobila. Stiglo je samo prvih nekoliko izveštaja veštačenja koja je obavio Nacionalni centar za kriminalističku forenziku, a očekujemo i izveštaj veštačenja sa Biološkog fakulteta - rekao je Canović.

svetlana dragijević

Foto: Vladimir Marković

 

 

Danas sahrana majke osumnjičenog 

 

Svetlana Dragijević, majka prvoosumnjičenog za ubistvo Danke Ilić  iz Bora, preminula je u sredu posle podne u selu Zlot, kada je otišla kod komšija u susedno dvorište! Ona će biti sahranjena danas na lokalnom groblju, pored sina Dalibora!

Svetlana je, nakon što joj je pozlilo, ušla u komšijsko dvorište i zamolila ih da joj daju vode, a onda je pala i preminula. Ovo je druga tragedija koja je zadesila porodicu Dragijević, od kada je njen stariji sin Dejan Dragijević (50) osumnjičen za ubistvo malene devojčice. Pre 38 dana, u pritvoru u policijskoj stanici u Boru, preminuo je Dalibor Dragijević (40) koji je bio osumnjičen da je bratu pomagao u skrivanju tela male devojčice.

Kako je advokat Radomir Munižaba objasnio, DNK test se smatra najznačajnijim u ovom slučaju.

- Rezultati testa potvrdili bi izjavu i istragu da se Danka Ilić nalazila u vozilu osumnjičenih, a koji dokaz bi za tužilaštvo bio najznačajniji. Tu bi se odmah isključio značajan deo mogućih izvršilaca i drugih lica koji su možda bili u kontaktu sa Dankom Ilić - navodi Munižaba.

Ministar Bratislav Gašić je na vanrednoj konferenciji za novinare, na kojoj se govorilo o detaljima ubistva Danke Ilić pokazao i fotografije na kojima su prikazani detalji sa GPS uređaja koji je bio u automobilu kojim su upravljali osumnjičeni za ubistvo.

Potraga za telom Danke Ilić

Alo!

 

 

Gašić je tada istakao i da je njihovo kretanje "bilo vrlo simptomatično" da 150 metara od mesta gde su se zaustavili u dvorištu porodice Ilić, to je dvorište gde je bila Ivana Ilića sa svojim decom, tih 150 metara prešli su za 5,5 minuta.

Putem sistema za praćenje službenog vozila utvrđeno je i da su osumnjičeni otišli do deponije za koju se sumnja da je bila prvo mesto na kojoj su sakrili telo devojčice. GPS je zabeležio da su se na deponiji zadržali 1,41 minut.

Potraga za telom Danke Ilić

VLADIMIR ŠPORČIĆ (STF)

 

 

Međutim, juče su se oglasili iz VJT u Zaječaru i istakli da je u toku veštačenje kretanja vozila osumnjičenih na osnovu GPS uređaja i očekuje se zapisnik o veštačenju.

Advokat Radomir Munižaba je istakao da bi GPS bio od velikog značaja ukoliko bi otkrio putanju kretanja vozila kojim je upravljao osumnjičeni.

- GPS bi pokazalo da li je automobil bio na mestu ili neposrednoj blizini gde je Danka Ilić poslednji put viđena. Takođe, GPS je bitan i gde se sve kasnije vozilo osumnjičenog kretalo, te da se na taj način utvrdi gde je telo Danke Ilić ostavljeno - navodi sagovornik.

Dejan Dragijević i Srđan Janković koji su osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić su u aprilu bili upućeni na psihijatrijsko veštačenje u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu, a nakon što je veštačenje završeno oni su vraćeni iz Beograda.

- U Više javno tužilaštvu u Zaječaru još uvek nisu stigli rezultati - kaže izvor.

(Blic)

BONUS VIDEO: 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading