baba zlot
Foto: Alo/Foto: Vladimir Marković

Još jedna smrt u selu Zlot kod Bora od ubistva male Danke Ilić (2) u Banjskom Polju.

Pored Dalibora Daragijevića, brata osumnjičenog za ubistvo Dejana Dragijevića, preminula je i Svetlana Dragijević majka.Kako je govorila poslednjih dana, život joj se pretvorio u pakao. Jednog sina je sahranila, drugog Dejana koji je srčani bolenik i u zatvoru ko zna da li bi uopšte videla , suprug Rade u pritvoru. Kako je navela, nadala se njegovom puštanju do 29. maja, kada mu ističe pritvor.

Vezano za monstruozno ubistvo male Danke Ilić, za koje se sumnjiči njen sin Dejan , poslednji put saslušavana u VJT u Zaječaru u aprilu mesecu u prisustvu tadašnjeg advokata Nebojše Živanovića. Budući da je bila bolesna da se izjasnila da ništa nije znala vezano za slučaj, od tužioca je dobila status povlašćenog svedoka i mogućnost da ne svedoči.

Do poslednjeg trenutka ova žena je živela u ubeđenju , da i uprkos priznanju sina Dejana da je on počinio ubistvo devojčice , nije verovala u to, već govorila da njeni sin i suprug nemaju veze sa tim . Već da je sin Dejan zločin priznao, po njenom mišljenju, pod pritiskom.

U međuvremenu, na zahtev Radoslava Dragijevića , oca osumničenog za ubistvo male Danake Ilić u Banjskom Polju koji je pomogao da se telo deteta premesti na drugu lokaciju, na sopstveni zahtev je zatražio da se advokat Nebojša Živanović zameni i po službenoj dužnosti da mu se odredi nov pravni zastupnik. Miljko Jovanović, advokat iz Zaječara je dobio tu dužnost .

Međutim, Živanović je ostao i dalje u kontaktu sa Svetlanom Dragijević, koja nije bila za tu odluku svog supruga. Zašto je to Radoslav učinio , da li je ponestalo novca za plaćanje advokatskih troškova ili je drugi razlog za sada još nije poznato.

- Čuo sam se sa Svetlanom pre dva dana. Povremeno sam je zvao da čujem kako je , kako se oseća, budući da je jako bolesna i da je ranije stalno govorila da ne može više da izdrži . U kakvom je stanju bila , ovo je bilo donekle i za očekivati . Slučaj sam predao kolegi koji takođe ima dosta staža i iskustva u ovom poslu i više se nisam bavio istim ali sam ipak zatečen vešću o smrti  - napominje advokat Živanović i nastavlja.

- Smatram da bi Radoslav trebalo da bude pušten nakon isteka produženog pritvora , jer se ovakav slučaj saučesništva, pomaganje sinu ili nekom od najbližih srodnika po važećem Krivičnom zakoniku ne može okarakterisati kao krivično delo , niti se očekuje da bude nešto više kažnjen . Advokati branioci se uvek trude bez obzira na težinu I specifičnost krivičnog dela, kazna bude ukoliko je moguće što manja - napominje nekadašnji branilac Svetlane i Radoslava Dragijevića, advokat Nebojša Živanović.

Podsećamo, ubistvo male Danke Ilić u Banjskom Polju dogodilo se 26. marta , kada su je službenim kolima u pripitom stanju udarili a potom ugušili radnici JP,,Vodovod,,u Boru, Srđan Janković i Dejan Dragijević Telo deteta su odneli i zakopali na divlju deponiju na Starobanjskom putu i nakon dva dana, Dejan Dragijević zajedno sa pokojnim braom Daliborom, koji je nakon hapšenja od posledica srčanog udara preminuo u Policijskoj upravi u Boru i ocem Radoslavom, premesitili na dugu lokaciju za koju se ni dan danas nije saznalo .

Telo male devojčice Danke Ilić (2) ni nakon dva ipo meseca još uvek nije nađeno.

Telo Svetlane Dragijević preuzelo je jedno Borsko pogrebno preduzeće, gde će se nakon obavljene obdukcije odneti, da li u porodičnu kuću u Zlotu ili na seosko groblje još uvek nije poznato.

BONUS VIDEO

 

@alo_portal OVO NEĆETE VIDETI ČESTO, ČUDESNI PRIZORI U SRBIJI Na nebu osvanuo redak i fascinantan fenomen! #fypシ゚viral #alo #alodnevnenovine #fypシ #alonovine #srbija #auroraborealis ♬ Originalton - 𝐵𝑎𝑙𝑘𝑎𝑛 𝑆𝑝𝑜𝑡𝑖𝑓𝑦‘

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading