Ubice Danke Ilić
Foto: Alo/Foto: Printscreen

Psihijatrijsko veštačenje osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje devojčice Danke Ilić, Dejana Dragijevića i Srđana Jankovića je završeno i oni su vraćeni iz Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu u pritvorsku jedinicu u Zaječaru!

- Rađeno je psihijatrijsko veštačenje osumnjičenih Dejana Dragijevića i Srđana Jankovića, koje se inače radi u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogadu. Oni su tasmo bili upućeni 25. aprila, a pošto je ta dokazna radnja završena, oni su juče vraćeni iz Specijalne bolnice u Beogradu i trenutno se obojica nalaze u pritvoru u Zaječaru - kaže izvor Kurira i dodaje da celokupni izveštaj, odnosno nalaz i mišljenje veštaka još uvek nije dostavljen Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru, koje vodi istragu pritiv njih.

Kako naš izvor kaže, psihijatrijsko veštačenje osumnjičenih trajalo je tačno 20 dana, s obzirom na to da su, kako smo ranije pisali, 25. aprila upućeni u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu, gde se obavljalo njihovo psihijatrijsko veštačenje.

- Obojica su uhapšeni 4. aprila, a na psihijatrijsko veštaćenje koje se obavlja inače u Specijalnoj zatvorskoj bolnici koja se nalazi u Beogradu, odvedeni su 25. istog meseca. Veštačenje se radi kako bi se utvrdilo da li su osumnjičeni uračunljivi, odnosno da li su u trenutku zločina mogli da shavte težinu svog dela - objašnjava nam izvor.

Podsećanja radi, Dejan Dragijević i Srđan Janković sumnjiče se da su 26. marta u Banjskom polju službenim automobilom JKP "Vodovod", "fijat panda", oborili dvogodišnju devojčicu iz Bora, Danku Ilić, koja je izašla na put, dok je zajedno sa majkom i bratom bila u poseti pojati u Banjskom polju koja pripada Ivaninoj porodici.

Naime, oni su tog kobnog dana, telo odvezli na deponiju i bacili ga, ali ga je neko od njih dva dana kasnije premestio na nepoznatu lokaciju, tako da ono nije pronađeno još uvek.

Više javno tužilaštvo u Zaječaru, kako saznajemo, očekuje da stignu rezultati tri veštačenja - neuropsihijatrijsko veštačenje osumnjičenih, preostali deo DNK analiza i analiza GPS uređaja iz automobila.

- U tužilaštvo je ranije stigao deo DNK veštačenja tragova nađenih u autu okrivljenih, kojim su, po sopstvenom priznanju, udarili Danku. Među tim analiziranim tragovima nije pronađen biološki trag devojčice, ali treba sačekati drugi deo koji još nije stigao, jer velika je verovatnoća da se tu krije detetov DNK trag - kaže nam izvor.

BONUS VIDEO :

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading