voz
Foto: Alo/Foto: Prinstcreen

Dete je oko 22 sata primljeno na Urgentno u užičku bolnicu sa velikim opekotinama, opasnim po život. Nakon stabilizacije njegovog zdravstvenog stanja odmah je prebačen u Beograd u Tiršovu.

Kako su nam rekli njegovo stanje je za sada stabilizovano – kažu nam u užičkoj bolnici.

Još nije utvrđeno odakle je došao dečak na stanicu, ali pretpostavlja se da je bio na rođendanu u obližnjoj sali.

Infrastruktura železnice Srbije je saopštila da se mlađa osoba popela na vagone i doživela strujni udar iz kontakne mreže iznad pruge.

Na zahtev otpravnika vozova u železničkoj stanici Užice teretna isključen je napon u kontaktnoj mreži iznad pruge Užice-Uzići, jer je otpravnik vozova primetio mlađu osobu kako se penje po vagonima na petom staničnom koloseku.

Iz Infrastrukture podsećaju da kroz kontaktnu mrežu iznad pruge prolazi struja jačine 25 hiljada volti i da čak nije potrebno ni da se dodirnu strujni vodovi da bi došlo do strujnog udara. Dovoljno je da se samo uđe u strujno kolo, koje može biti i par metara udaljeno od kontaktne mreže.

Prosečno godišnje nastrada pet uglavnom mladih osoba od strujnog udara iz kontaktne mreže, najčešće tokom penjanja na vagone.

Infrastruktura železnice Srbije zato ponovo apeluje i upozorava da se ne penje na vagone, da je to najstrože zabranjeno i opasno po život, i da se u stanicama poštuju znakovi upozorenja, jer se takvi slučajevi gotovo po pravilu završavaju tragično.

Kurir

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading