baba zlot
Foto: Alo/Foto: Vladimir Marković

- Svakog dana obilazim grob svog sina Dalibora, a Dejana i Radeta još nisam videla otkako su uhapšeni. Dejan se nalazi u Beogradu na psihijatriji zbog ispitivanja - kaže za Alo! Svetlana Dragijević, majka glavnoosumnjčenog za ubistvo malene Danke Ilić (2) iz Bora, za čijim telom se traga gotovo mesec dana!

Danka je nestala 26. marta u dvorištu letnjikovca u Banjskom Polju, a početkom aprila Srbiju su zatekle stravične vesti - Danka je ubijena! Kako smo ranije pisali, uhapšeni su radnici Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod“ Srđan Janković iz sela Luka kraj Bora, kao i Dejan Dragijević (50) iz sela Zlot. Oni se sumnjiče da su dete udarili kolima, zatim je stavili u vozilo i dokrajčili davljenjem. Posle toga su telo navodno bacili na deponiju, a sumnja se da su ga zatim prebacili na drugu lokaciju.

Svetlana odbila da svedoči

Svetlana Dragijević je sredinom aprila bila saslušana u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru u svojstvu svedoka, nakon što su joj uhapšeni suprug i sin. Svetlana je tada iskoristila svoje pravo da ne svedoči s obzirom na to da je član porodice.

Takođe, uhapšeni su i Dragijevićevi otac Rade i njegov brat Dalibor, koji je ubrzo preminuo u pritvoru. Dejan Dragijević je priznao da je zadavio dete, a njegov brat je pred smrt navodno priznao da je pomagao u prenošenju tela. Međutim, niko od njih se, kako su tvrdili, „ne seća“ ili „ne zna“ gde je bačeno telo, ili su ukazivali na određene lokacije, gde telo na kraju nije ni pronađeno.

Radetova supruga i Dejanova majka Svetlana ispričala je za Alo! kako protiču njeni dani otkako je ostala sama u kući.

- Jako se loše osećam, ne ustajem iz kreveta, 114 su mi otkucaji srca. Zvala sam više puta i Hitnu pomoć, pijem lekove. Jako mi je teško. Niko mi ne dolazi, a gledam svakog dana da odem na grob sina Dalibora. Dejana i Radeta nisam videla otkako su uhapšeni, zasada mi nije dozvoljeno da ih posetim - kaže na početku svoje ispovesti Svetlana Dragijević, a zatim dodaje detalje:

- Advokat mi je rekao da bi Rade trebalo uskoro da izađe, a Dejan je u Beogradu na psihijatriji na ispitivanju. Koliko sam čula, Rade se dobro drži, a od predmeta koje su nam oduzeli nije nam još ništa vraćeno. Dolazili su da uzmu pušku od pokojnog svekra Janka. Ona je prodata 2019. godine, međutim, ta osoba se nikad nije pojavila da preuzme pušku, pa je ona ostala kod nas. Ostalo ništa ne znam šta se dešava. Sama sam potpuno.

Podsetimo, gotovo mesec dana traga se za telom nesrećne devojčice koja je nestala kada je njena majka na trenutak otišla da njenom malenom bratu da vode. U potragu za njom bili su uključeni vatrogasci, policija, GSS, helikopteri, termovizijske kamere... ali od nje ni traga ni glasa.

Dankin otac: Ti ljudi zaslužuju doživotnu robiju!

Otac ubijene Danke, u pratnji supruge, u aprilu je bio saslušan u prostorijama Višeg javnog tužilaštva. On je dao detaljan iskaz o saznanjima vezanim za nestanak svoje ćerke. Ispred suda je okupljenim novinarima rekao:

- Smrtna kazna za njih je malo, oni treba da robijaju do kraja života. To su monstrumi, ono što proživljavamo sve vreme je neopisivo. To može da razume samo onaj ko je roditelj - rekao je Miloš Ilić, otac svirepo ubijene Danke.

On je rekao da je policija više puta bila kod njih u kući i da su uzimali Dankine stvari.

- Nama nije jasno zašto nisu zvali Hitnu pomoć, zašto nisu pomogli, nego su ovo uradili - kazao je tada Miloš Ilić, otac ubijene devojčice Danke.

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading