Bačka Palanka
Foto: Alo/foto: Google street

Bivši učenik Tehničke škole „9.maj“ u Bačkoj Palanci B. M. (16) pretukao je profesora praktične nastave Slobodana Zorića (65) nasred časa! Mladić je zverski nasrnuo na profesora, koji ga je zamolio da izađe iz učionice zato što ne ide više u tu školu. Izudarao je pesnicama nesrećnog Slobodana u glavu i teško ga povredio!

Kako saznajemo, Slobodan Zorić je zadobio višestruke povrede i prebačen je u Klinički centar Vojvodine u Novom Sadu.

Prema nezvaničnim informacijama, B. M. je najpre upao na čas i fizički nasrnuo na profesora.

- Maloletni napadač je bivši učenik Tehničke škole „9. maj" iz Bačke Palanke, a trenutno pohađa SSŠ „Dr Radivoj Uvalić" u tom mestu. Policija ga je privela nakon incidenta, a pokrenuta je istraga povodom ovog nemilog događaja koja bi trebalo da rasvetli motive napada i to kako se „ušunjao“ na čas povređenog profesora. Šesnaestogodišnjak je uhapšen i on će u zakonskom roku biti priveden na saslušanje sudiji za maloletnike Višeg suda u Novom Sadu - navodi izvor za Alo!.

Kako su nam rekli iz Univerzitetsko-kliničkog centra Novi Sad,  profesor je zadržan u bolnici.

- Primljen je zbog višestrukih teških povreda glave u vidu fraktura kostiju glave i lica i hematoma. Pacijent je nakon kompletne dijagnostike, opservacije i lekarske pomoći primljen na Kliniku za neurohirurgiju radi daljeg konzervativnog lečenja - rečeno je u toj zdravstvenoj ustanovi.

Osnovna škola „9. maj“ oglasila se zvaničnim saopštenjem, a kako su istakli, kobnog dana je bila planirana proslava dana škole.

- Zbog ovog događaja škola je otkazala proslavu povodom Dana škole, koja je trebalo da se održi danas. To smo učinili u znak podrške našem kolegi Slobodanu Zoriću. Održana je vanredna sednica Nastavničkog veća. Posebnu zahvalnost Nastavničko veće iskazalo je školskom policajcu za brzu i profesionalnu reakciju, kao i učenicima koji su, kao redovni volonteri Crvenog krsta, ukazivali prvu pomoć nastavniku. Kolegi Slobodanu želimo brz oporavak i da se što pre vrati u kolektiv - piše u saopštenju škole.

Prema nezvaničnim informacijama, pretučeni profesor Slobodan Zorić je navodno otac slavnog kajakaša Milenka Zorića, međutim, nema zvaničnih potvrda.

- Reč je o sportisti koji je pre šest godina osvojio srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u Montemor-o-Velju - navodi izvor.

Izmakli stolicu profesorki

Profesorka engleskog jezika Marija Stevanović doživela je sličan pakao, kada su joj učenici Tehničke škole iz Trstenika izmakli stolicu na času. Tokom incidenta konstantno su snimali šta rade i to i objavili na društvenim mrežama. Ubrzo su kažnjeni odlukom Nastavničkog veća jedinicama iz vladanja i ukorom.

Incident se dogodio 9. novembra prošle godine nakon čega se jedan od trojice vinovnika odmah ispisao iz škole, a druga dvojica su nakon odluke da budu izbačeni iz škole zbog fizičkog, psihičkog i digitalnog nasilja, uložili žalbu i krajem decembra vraćeni su na nastavu. Profesorka se posle višemesečnog bolovanja vratila na posao u istu školu. Posle svega, uputila je molbu nadležnima za premeštaj u drugu školu. U međuvremenu je i direktor škole podneo ostavku.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading