Uroš Blažić
Foto: Alo/Foto: Alo/MUP

Bivši ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić izjavio nakon stravičnog masakra, da je Uroš Blažić (21), koji je u Mladenovcu ubio devet, a ranio 13 osoba, u svom dosijeu imao krivična prijave zbog napada na službeno lice. Tada je rekao, da je protiv Blažića 31. maja 2020. godine podneta krivična prijava Višem tužilaštvu za maloletnike zbog napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

- Blažić je vozio motocikl, nije se zaustavio na znak policijskog službenika i istog udario motorom. Policijski službenik je zadobio povrede ramena i kuka. Prošao je dve patrole i treća ga je zaustavila. Doveden je u policijsku stanicu Mladenovac, gde je utvrđeno da se radi o maloletniku. U prisustvu oca, Radiše Blažića, urućen je poziv da se javi 1.6. 2020. licenciranom policijskom službeniku za maloletnike u Mladenovcu. Tada mu je uručena i potvrda o privremeno oduzetom motociklu - naveo je tada bivši ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić.

Kako je dodao,  tada je po konsultaciji sa zamenikom tužioca Višeg javnog tužilaštva, protiv Uroša Blažića je podneta krivična prijava za krivično delo napada na službeno lice u redovnom postupku. A onda je dana 1.6. 2020. u prisustvu oca i advokata sačinjen je zapisnik o saslušanju osumnjičenog i zajedno sa krivičnom prijavom prosleđeno Višem javnom tužilaštvu.

Dan kasnije dostavljen je izveštaj Centru za socijalni rad na Zvezdari, jer je tamo Blažić prijavljen, kako bi preduzeli mere iz svoje nadležnosti. Gašić tada kaže da nemaju izveštaj šta je Centar preduzeo. Bivši Ministar unutrašnjih poslova ispričao je da je protiv Blažića podneta prekršajna prijava 28. 7 2019. godine za drsko i bezobrazno ponašanje.

On je tada rekao da je Blažić napao komšiju iz Dubone.

- Motornom testerom posekao je rampu kojom je Živorad Petković iz Dubone branio ulaz u svoje imanje. Prednjim točkom traktora kojim je maloletnik upravljao, naneo je Petkoviću lakše telesne povrede - rekao je tada bivši ministar unutrašnjih poslova Gašić.

Dodao je i da je protiv Uroša Blažića podneta i prekršajna prijava zbog izazivanje tuče, posedovanje noža, ali je postupak obustavljen zbog apsolutne zastarelosti.

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading