Roditelji Panić, Dubona, Saša i Zorica Panić
Foto: Printscreen/youtube.com / Insajder TV

Uskoro se navršava godinu dana od kako je Uroš Blažić (21) ugasio živote devetoro mladih iz sela Malo Orašje i Dubona kraj Mladenovca. Porodici Panić krvnik je uzeo oba deteta. Za njih je tog 4. maja vreme stalo!

Dok cela Srbija bude slavila najradosniji hrišćanski praznik Vaskrs roditelji ubijene dece u mladenovačkim selima grliće njihove nadgrobne spomenike.

Foto: Alo

 

Saša Panić iz Dubone ostao je bez svega što je imao. Njemu je zlotvor ubio i sina Milana (22) i ćerku Kristinu (19).

Na pitanje kako je, sada posle godinu dana od najgoreg životnog kraha, odgovara bez ikakve vere u lakše dane.

Saša Panić

Foto: Društvene mreže/printscreen

 

- Šta da vam kažem… Ništa se nije promenilo. Godinu dana nam ništa nije donelo. Sada nam je još gore. Toliko je vremena prošlo, a mi se nismo pomirili s činjenicom da nam se deca neće vratiti. Boli nas sve jače i jače - tiho izgovara Saša, jedva nalazeći snagu.

On dodaje da često svoj bol deli sa roditeljima Dalibora Todorovića (25), koji je ubijen u školskom dvorištu gde i Panići.

Milan Panić

Facebook

 

- Supruga i ja se često viđamo sa Dačinim roditeljima. Pričamo samo o našoj deci i paklu kroz koji prolazimo. Nemamo o čemu drugom - iskren je neutešni otac.

Parastos za osam ubijenih momaka i jednu devojku održan je u subotu u Malom Orašju i Duboni.

- Moralo je tako, nedelju dana pre godišnjice, jer nam je sveštenik rekao da ne valja to da se radi na Vaskrs, koji pada sledećeg vikenda - objašnjava Panić.

 

Daliborova majka Danijela Vujić objavila je u subotu na svom Fejsbuk profilu srceparajuće pismo koje je posvetila svom sinu.

Društvene mreže

 

„Sine moj, evo već godina će kako nisi sa nama. U kući našoj ništa se promenilo nije, samo tišina i tuga koja se kućom vije i slike s kojima razgovaram često. Soba ti je ostala ista, sve onako kako si ostavio to veče. Samo uđem da obrišem prašinu i osećam suzu koja mi niz obraz teče dok se u njoj tvoj miris širi i ja uđem nakratko da ti poželim dobro jutro i laku noć, i to radim svako veče. Još uvek tvoj miris iz ormara se oseća u njemu, kao da si među stvarima, jedini sine moj“, piše u potresnom statusu.

Nesrećna majka navela je i da se njen suprug teže suočava s patnjom koja ih razdire.

„Ikono majkina lepa, posle tebe mi svaki smeh i galama smeta. Tata ti nikada od te noći u sobu ušao nije. Od tuge ne može ući, ne može da zamisli da kad ti otvori vrata da iz te sobe nikada neće čuti ’tata’.“

Kobne večeri, 4. maja prošle godine, Uroš Blažić je nasumičnom pucnjavom iz automatske puške u selu Dubona ubio troje mladih, a onda je u Malom Orašju usmrtio još šestoro momaka, i od tog dana nalazi se u pritvoru u Smederevu gde čeka početak suđenja.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading