Stefan Savić
Foto: Alo/Printscreen

Porodica Stefana Savića pre nekoliko dana dočekala je rođendan svog jedinca bez njega, a malo pre toga zadesila ih je još jedna tragedija kada je posle duge i teške bolesti preminula Stefanova baka.

- Mesecima je patila kako zbog bolesti koja joj je teško pala, tako posle i zbog strašne tragedije kada je sahranila unuka. Stefanova baka je godinu dana bolovala, teško se nosila s time, znajući kakvi su propratni simptomi bolesti, ali dotukla je smrt unuka. Sahranjena je na groblju u Boleču gde i njen unuk - kaže Stefanov deka.

Nada

Za tada još nepuna dva meseca, ova porodica je doživela dve velike tragedije, međutim, snagu pronalaze u tome da će uskoro lica koja su načinila ovu nepravdu biti privedena i odgovarati pred licem pravde.

- Teško je i nikada i neće postati lakše, ali uzdamo se u rad policije i nadamo se da će se uskoro sve završiti. Njih dvojica neće moći doveka da se kriju, a prošlo je već dva meseca kako su u bekstvu, ni materijalno a ni psihički neće moći da izdrže dugo - dodaje izvor blizak istrazi.

Podsećanja radi, reprezentativac Srbije sreo se sa svojim ubicama te kobne večeri u jednom lokalu na Dorćolu. Prema rečima pojedinih svedoka, došlo je do verbalnog konflikta, a onda su Gačević i Dančić počeli da jure Savića. Sustigli su ga na uglu Dobračine i Dunavske ulice, oborili su ga na zemlju i brutalno izboli 19 puta!

Stravične scene na Dorćolu primetio je slučajni prolaznik koji je istrčao da pomogne Stefanu i tom prilikom sam zadobio teške povrede. Njega je drug prevezao hitno u Urgentni centar, a Stefan je ostao nepomično da leži nakon velikog broja uboda. Gačević i Daničić udaljili su se sa lica mesta kao da se ništa nije dogodilo i od toga trenutka im se gubi svaki trag.

- Bio sam u svom lokalu i krenuo kući. Pošto sam bio motorom, drug me je povezao automobilom. Prošli smo pored noćnog kluba i skrenuli u Dunavsku kada sam iz kola video momka kako leži. Bilo mi je jasno da mu je potrebna pomoć i da nije dobro. Uspeo sam drugu samo da kažem da zaustavi kola i bez puno razmišljanja sam istrčao da mu pomognem. Video sam dvojicu koja mu nanose povrede, verovao sam da mogu da mu pomognem i zbog toga sam odmah potrčao ka napadačima, da ih sklonim od momka kom je bilo loše - ispričao je ranije Stefan Marković.

MMA Borac

Alo

 

 

Otac MMA borca saslušan je u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, kada je izrazio i zahvalnost Stefanu M., mladiću koji je izleteo iz kola i pokušao da pomogne njegovom sinu u trenutku kada su dvojica osumnjičenih nasrnuli noževima na njega.

- Moja supruga i ćerka se stalno čuju s njim! U planu je da odemo da ga obiđemo i upoznamo uživo. On je pokušao da spase život mom sinu koji je za njega bio potpuni neznanac. To je za mene jedan divan i veliki čovek. Njemu je odstranjena slezina, plućno krilo, bio je u jako kritičnom stanju - ispričao je tada otac ubijenog reprezentativca.

Samo je porodica osumnjičeniog Vasilija Gaćevića stupila u kontakt s porodicom Savića kako bi izjavila saučešće.

- Majka Vasilija Gačevića je pozvala telefonom Stefanovog oca, izjavila je saučešće i molila za oproštaj. Rekla je da pored Vasilija ima i dve ćerke i da je njen život svakako ugašen - ispričao je tada izvor.

Alo.rs/Kurir.rs

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading