svetlana dragijević
Foto: Alo

Božić je ukazao i da saslušanje velikog broja svedoka tokom istrage zločina u Banjskom Polju neće puno pomoći. 

- Nisam siguran da će bilo koja izjava od ovih svedoka koji će biti saslušani bilo šta promeniti, jer oni verovatno nemaju neka direktna saznanja. Oni će više pričati o impresijama vezanim za te ljude. Ovo mora da se uradi, ali je perifernog karaktera - rekao je Božić.

Inače Božić veruje da samo ubice znaju gde se Dankino telo nalazi i šta su uradili sa njim.

- Vrlo je jasno da oni imaju ozbiljan razlog zbog čega ne ukazuju na mesto gde se telo nalazi, a oni izgleda jedini znaju gde je to. Verovatno smatraju da to što nema tela će im koristiti, što ja ne smatram da je tako. Trenutna postavka njihovih advokata trenutno smatra da je ovo najbolji način da se oni brane. Koliko je meni poznato, samo to naknadno oštećenje tela u našem zakonu nije toliko strogo kažnjivo i to ih najviše pritiska. Sama ta činjenica da ne žele da otkriju gde je telo, govori da su nešto naopako uradili sa njom. Da je telo u bilo kom obliku ostalo negde na dostupnom mestu, našlo bi se do sada - kazao je Božić.

Prema njegovom mišljenju, više ni obdukcijom nije moguće utvrditi da li je mala Danka bila živa nakon što su je osumnjičeni udarili automobilom.

- U ovom trenutku više nije moguće utvrditi da li je Danka bila živa nakon udarca automobilom. Posredno neke povrede određenih kostiju mogu da ukažu na mehanizam nanošenja smrtne povrede, ali to je moguće samo u narednom periodu od još možda dvadesetak godina, ali ove povrede na mekim tkivima više nije moguće ustanoviti. Ono što je značajno je da su oni priznali to delo i te izjave će biti dovoljan dokaz da oni budu osuđeni - rekao je Božić.

Podsetimo, Danku Ilić (2) su 26. marta, u Banjskom Polju službenim automobilom udarili radnici borskog JKP "Vodovod" Srđan Janković i Dejan Dragijević. Kako je nakon hapšenja priznao Dragijević, on je devojčicu koja je bila živa tada udavio, a njeno telo ubacio u službeni auotmobil, a zatim ga bacio na Starobanjsku deponiju. Dva dana kasnije Dragijević je, kako je ispričao, sa bratom Daliborom i ocem Radoslavom telo prebacio na drugu lokaciju, ali odbija da kaže gde.  

(Pink)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading