SEDATIVIMA KLJUKALA DETE Podignuta optužnica protiv majke
Foto: Printscreen/Youtube/KTV Televizija

 

Optužena se tereti da je u periodu od početka 2024. godine do 08.03.2024. godine, u stanju računljivosti, ugrozila telesni integritet svog maloletnog deteta.

Optužena je rastvarala u Smederevu i u bolničkoj sobi "Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta "dr Vukan Čupić u tečnost sedative iz grupe benzodijazepina, koji imaju adiktivno dejstvo, te ih je davala maloletnoj oštećenoj da pije, a bez propisane terapije, pri tom ne mareći za posledice po zdravlje deteta.

Ovakvo ponašanje optužene uzrokovalo je teško narušenje zdravlja deteta, koje se manifestovalo kliničkim poremećajima nestabilnosti pri hodu, trzaja ruke, celog tela i pojačanog lučenja pljuvačke.

Tužilaštvo je predložilo sudu da produži pritvor okrivljenoj, koji traje od 08.03.2024. godine, s obzirom da i dalje postoje razlozi koji su postojali u vreme kada je pritvor određen.

Prema Krivičnom zakoniku, lice koje primenom nasilja, pretnjom da će napasti na život ili telo, drskim ili bezobzirnim ponašanjem ugrožava spokojstvo, telesni integritet ili duševno stanje maloletnog člana svoje porodice, može biti kažnjeno kaznom zatvora od dve do 10 godina.

Podsećamo, da je u petak, 8. marta, četrdesettrogodišnja Milena R. iz Smedereva, uhapšena pod sumnjom da je svoju četvorogodišnju ćerku trovala tabletama, tako što ih je stavljala u sok, a sve to dok je sa ćerkicom bila na posmatranju na Institutu za majku i dete.

Kako se već pisalo, devojčici je davala lekove koji su njoj bili prepisani, a zbog nasilja u porodici joj je određen pritvor od 30 dana. Milena je juče saslušana u Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu. Ona je devojčicu dovela u bolnicu 28. februara ove godine i rekla da joj detetu nije dobro.

 

BONUS VIDEO: 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading