Osumnjičeni
Foto: Alo/Printscreen

Od tog broja samo su dva izašla van Banjskog polja do dolaska policije i postavljanja punktova. 

Gledajući njihovo kretanje, policija je uspela da suzi potragu za devojčicom, pa je tako identifikovala službeno kojim su dvojica osumnjičenih udarili malu Danku, a potom se otarasili njenog tela za kojim se još traga.

Pregledanje sigurnosnih kamera sa kuća meštana bio je jedan od ključnih poteza policije nakon što je majka prijavila da je Danka Ilić (2) nestala u dvorištu imanja u Banjskom polju. Dok je policija na terenu razgovarala sa meštanima i potencijalnim meštanima, pokušavajući da sazna da li je neko video malu Danku tog 26. marta, za oko su im zapala dva automobila.

Osumnjičeni

Printscreen

 

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić ispričao je na konferenciji za medije, nakon što su dvojica osumnjičenih priznala da su je udarili automobilom, a potom telo bacili, kako je policija analizirala podatke koje je prikupljala na terenu.

„Tog dana, na teritoriji Banjskog polja, u vremenskom intervalu koji je nama bio interesantan, ušlo je 17 vozila. Od tih 17 samo su dva izašla van Banjskog polja, do dolaska policije i postavljanja punktova. Zašto je to bitno? Zato što gledajući njihovo kretanje, bilo nam je simptomatično da 150 metara od mesta gde su se zaustavili, u dvorištu porodice Ilić, tih 150 metara prešli su za pet i po minuta, kao što imamo jasno da su se zadržali minut i 40 sekundi na deponiji“, ispričao je Gašić.

Osim automobila „fijata pande“, koji policija trenutno veštači i analizira biološke tragove u njemu pronađene, kamere za video-nadzor snimile su i još jedan „fijat punto“ kako prolazi Banjskim poljem. Usnimila ga je kamera sa kuće jedne komšinice koja je takođe zabeležila dolazak Danke, njene majke i brata automobilom, a zatim i taj „punto“.

svetlana dragijević

 

 

"Zatražili su da pogledaju snimak, naravno da sam im dozvolila. Znam tu porodicu, moj sin je tri godine mlađi od majke deteta i znam te ljude i drago mi je bilo da na bilo koji način pomognem. Želim da se ovo što pre završi i da devojčica bude pronađena. Ovo je mirno mesto i svi se znamo međusobno, neshvatljivo mi je da se ovako nešto dogodi ovde. Svi smo uznemireni. Ugradila sam kameru pre oko mesec dana samo zbog bezbednosti majke“, ispričala je vlasnica kamere u danima dok je još trajala potraga za Dankom i dok se nije znalo šta se sa njom dogodilo.

„Na snimku se videlo kako u 13.10 sati prolazi majka sa decom u kolima, našom ulicom. Onda je u međuvremenu prošao „punto“ koji se vidi na snimku. Kasnije je prošao i otac sa policijom, koji se isto vidi na snimku“, objasnila je.

Osumnjičeni iza rešetaka

Osumnjičeni Srđan Janković i Dejan Dragijević, koji su u policiji priznali da su automobilom udarili Danku, a potom telo bacili na deponiju, odakle su je dva dana kasnije premestili na novu lokaciju, sumnjiče se da su počinili krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu. Trenutno se nalaze u pritvoru i još uvek ne otkrivaju gde su sakrili telo nesrećnog deteta.

Policija je u međuvremenu privela i Radoslava Dragijevića i Dalibora Dragijevića, Dejanove oca i brata. Međutim, Dejanov brat Dalibor preminuo je u Policijskoj upravi Bor. Pored toga, iz automobila je izuzeto oko 500 tragova koji se trenutno analiziraju.

(Kurir)

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading