Brano Mićunović
Foto: Stock/Petar Jovanović

Književnica je u nekoliko redova istakla koliko je cenila prijatljstvo sa biznismeom.

- Bio si sve drugo i sve suprotno od onoga što se o tebi pričalo i nagađalo. Bio si toliko opasan da su se ljudi u Crnoj Gori jedino uz tebe osećali sigurno. Bio si zaštitnik čak i onima koji su ti radili o glavi. Nažalost, nema savremenog pisca koji bi bio u stanju da opiše tvoju ulogu u našoj zajedničkoj modernoj istoriji. Bio si obraz i reč... I čovek. Zbogom prijatelju- napisala je Vesna na društvenim mrežama.

Nikšićanin Brano Mićunović, koji je preminuo u noći između petka i subote, već duže vreme važio je za nedodirljivog i kontroverznog crnogorskog biznismena, a kakva je njegova reputacija svedoči i to što je ušao u moderne narodne izreke.

Pre nego što su svi pričali o škaljarcima i kavčanima Crnom Gorom, a i šire govorilo se “Kuda Zeta rijeka teče? Ona teče kuda Brano reče!”.

Pojedini poznavaoci društvenih prilika u Crnoj Gori Mićunovića označavaju kao gospodara Crne Gore iz senke koji ima svoju “vojsku”.

Tvrdili su da je opasan i da se bez njegovog odobrenja ne može završiti nijedan ozbiljniji posao iz sive zone i da njegovo ime ne treba ni pominjati. O tome svedoči još jedna izreka koja se odomaćila u narodu: “Nema kralja nema Tita, sad se ođe Brano pita”.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading